HTML vs CSS'ten yapılan site için optimizasyon önerisi

delidolu1adam

Megapat
Yer
Belçika
Daha fazla  
Meslek
Grafiker & Çevirmen
Merhaba arkadaşlar, kişisel bir sözlük tasarlıyorum da bir yerde takıldım ve yardıma ihtiyacım var. Bu konuda yardım edebilecekler varsa şimdiden teşekkür ederim.

1: Logo ile ilgili sorunu düzelttim.

2: Tablo başlıkları koyu renk ve onlarda bir sorun yok, ancak tablodaki verilerin her bir satırı farklı renk olsun istiyorum. Örneğin: bir satır açık renk, bir satır koyu renk.

3: Herhangi bir menüye (örneğin: Alfabe) tıkladığımda, sağ tarafta görünen içeriğin bir kısmı arama kutusunun altında kalıyor. Tıklandığın sayfa aşağı doğru kayıyor bu yüzden oluyor, bu kayma neden kaynaklı, nasıl düzeltebilirim öğrenmek istiyorum?

4: Son olarak CSS kodlarımın kabaca kontrol edilmesini ve yanlış yada böylesi daha iyi olur dediğiniz yerler varsa nedeniyle birlikte söylemenizi rica ediyorum. Teşekkürler.

HTML şablon kaynağını, sayfa açıldığında sağ tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
2: Tablo başlıkları koyu renk ve onlarda bir sorun yok, ancak tablodaki verilerin her bir satırı farklı renk olsun istiyorum. Örneğin: bir satır açık renk, bir satır koyu renk.
İlgili <tr> etiketine class ekleyip css üzerinden değiştirebilirsiniz.
3: Herhangi bir menüye (örneğin: Alfabe) tıkladığımda, sağ tarafta görünen içeriğin bir kısmı arama kutusunun altında kalıyor. Tıklandığın sayfa aşağı doğru kayıyor bu yüzden oluyor, bu kayma neden kaynaklı, nasıl düzeltebilirim öğrenmek istiyorum?
Bende kalmıyor da (ya da ne dediğinizi anlamadım) position: fixed; ile ilgili bir durum olabilir.

İlgili <tr> etiketine class ekleyip css üzerinden değiştirebilirsiniz.

Bende kalmıyor da (ya da ne dediğinizi anlamadım) position: fixed; ile ilgili bir durum olabilir.
2: tr etiketlerine class atayıp yapmak istemiyorum, çünkjü her veri eklendiğinde class takibi yapmak zor olacak, birden fazla sayfa var, bunu css ve js ile çözmek istiyorum.

3: alfabeye tıklayın sayfanın başlığı kalıyor, tablo sınırından başlıyor sayfa.

Bir arkadaşa yolladım yapıcak zaten müsait zamanında, konu kilitlenebilir. Teşekkürler.

Hepsini tek tek uğraşırken hallettim, konu kilitlenebilir. Teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı