- Makaleler
- 3
Öğrenebilirsiniz tabi ki fakat kolay değil, HTML+HTML5+CSS+JS+SQL vesaire öğrenmen gereken bayağı dil var, öğrenmek ile bitmiyor bir de uzmanlaşman gerek.
He bende bi an imkansız kadar zor sandım dedim bu bionlukta insanlar nasıl 'ben size 0 dan web sitesi kurarım' diye onlarca ilan verebiliyor diye sordum kendimeÖğrenebilirsiniz tabi ki fakat kolay değil, HTML+HTML5+CSS+JS+SQL vesaire öğrenmen gereken bayağı dil var, öğrenmek ile bitmiyor bir de uzmanlaşman gerek.
Hmm anladım teşekkür ederimHTML takip ettiğiniz kaynak ve kendi kişisel kabiliyetinize göre çok kısa sürede bitebilir fakat iş CSS ve JS'e gelince 5 ayda biteceğini değil yarılanacağını dahi zannetmiyorum. Tabii ki kimse size zaman biçemez bu çok öznel bir durum ama 5 ay gerçekten çok kısa. JavaScript zaten bitebilecek bir şey değil. Sadece çok iyi öğrenilebilecek bir şey. Yani bitti diye bir nokta yok. Bazı arkadaşlar CSS'i JavaScript'in çok dışında bırakmışlar ama bence CSS de bitmez. Anca Bootstrap, Foundation gibi Framework'leri kullanarak iş yapabilirsin. Kısacası büyük ihtimal JS ve CSS bitmez, ama eğer gerçekten sağlam emek ve vakit ayırırsan güzel projeler çıkartabilirsin.
Peki hangi kurslardan faydalanmalıyım sizce?
Teşekkür ederim cidden çok yardımınız dokundu, ayriyeten konuya cevap yazan arkadaşlarada teşekkür ederimBen hiçbir şekilde Udemy kursu önerisi vermiyorum çünkü bir işe yaradıklarına inanmıyorum ama elbet Udemy kurs önerisi verecek birçok kişi çıkacaktır. Benim kaynak önerilerim hakkında da şunu göstermek istiyorum.
Forumda şöyle bir rehber yazısı yazdım: Web geliştirici olmak için kaynak önerileri burada yazdıklarımı ve verdiğim bağlantıyı inceleyebilirsin. Eğer uğraşamamdersen aşağıya mükemmel bir eğitim bırakıyorum.
CS50's Web Programming with Python and JavaScript: Bu eğitim Harvard'ın en iyi bilgisayar eğitimi olan CS50'nin web geliştirme olanı. Video kurs dışında kaynaklar ve notlar da linklerde paylaşılıyor. İngilizceniz varsa direkt videolar ile yoksa videolarda anlatılanların yazdığı notlar ile öğrenebilirsiniz. İyi çalışmalar.
Peki ben bu hobimi bir işe girmeden maddiyata çevirebilir miyim ileride? Çünkü açıkçası hobi için öğrenmek için bile oturup saatlerce kafa yormam gerekiyor standart bir web sitesi için bile. Bunu bir yetenek haline getirsem faydalanmak isteyen olur mu?Birileri 1 haftada öğrenir demiş.![]()
![]()
Konu sahibinin sorusunu açık ve özet şeklinde cevaplarsak, bunu matematik soru bankası bir kitap olarak düşünün. İlk sorular basit ve kolay gelir fakat konu derinleştikçe tuzaklı ve zor sorulara denk gelmeye başlarsınız.
Farklı şekilde cevaplarsak... Diyelim ki, bir kodlama dilinin mantığını 1 hafta içeresinde çözdünüz. Fakat aklınızda çılgın fikir ve projeleri o öğrendiğiniz 1 haftalık bilgi ile hayata geçiremezsiniz. Ayrıca öğrendin ve bitti mantığı da yok.Durmadan öğrenmeye dayalıdır. Yani aklınızda yapmak istediğiniz proje veya fikirlere göre yazdığınız kod şekil gösterir. Bu da sizi durmadan öğrenmeye iter ve hiçbir zaman bu döngü ve durum bitmez. İşin özeti detaylandırırsınız. Bu da sizin fikir ve projelerinize kalıyor...
![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.