Çözüldü HTML5 pattern nasıl kullanılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Barney28

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni başladım HTML5'e şöyle bir soru var "pattern özelliğini kullanarak kullanıcı adının yalnızca küçük harflerden oluşması ve kullanıcı adı uzunluğunun 10 karakterden fazla olmamasını sağlayan deseni oluşturunuz." arkadaşlar ne denediysem yapamadım açıkçası pattern kodunu da tam anlayamadım bunu nasıl yapabilirim kodları nelerdir?

Çözüm
HTML:
<form>
    <input type="text" pattern="^[a-z]{0,10}$" title="Küçük harf kullanın ve 10 karakteri geçmeyin." />
    <input type="submit" value="Gönder" />
</form>
Eğer içerisinde rakam barındırabilecekse şunu deneyin:

HTML:
<input type="text" pattern="^[a-z0-9]{1,10}$">

Eğer içerisinde rakam olmayacaksa ve sadece harf içerecekse bunu kullanın:

HTML:
<input type="text" pattern="^[a-z]{1,10}$">

Eğer içerisinde rakam barındırabilecekse şunu deneyin:

HTML:
<input type="text" pattern="^[a-z0-9]{1,10}$">

Eğer içerisinde rakam olmayacaksa ve sadece harf içerecekse bunu kullanın:

HTML:
<input type="text" pattern="^[a-z]{1,10}$">

Peki buna yanlış bir şey yaptığımızda uyarı vermesini nasıl sağlıyoruz? Mesela 10'dan fazla karakter girdiğinde uyarı vermesini istiyorum nasıl yapacağım?

HTML:
<form>
    <input type="text" pattern="^[a-z]{0,10}$" title="Küçük harf kullanın ve 10 karakteri geçmeyin." />
</form>

Çözüm
Peki buna yanlış bir şey yaptığımızda uyarı vermesini nasıl sağlıyoruz? Mesela 10'dan fazla karakter girdiğinde uyarı vermesini istiyorum nasıl yapacağım?
<form> içerisinde kullanırsanız bunu zaten submit yapılmaya çalıştığında tarayıcı uyarı verecektir. Input'u <form> içinde kullanın.

HTML:
<form>
</form>

<form> içerisinde kullanırsanız bunu zaten submit yapılmaya çalıştığında tarayıcı uyarı verecektir. Input'u <form> içinde kullanın.

İstediğim şeyi yaptım teşekkürler 1 bucuk saattir uğraşıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı