HTML'den başlanmalı mı?

Arda bayrak

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba kodlama öğrenmek istiyorum ve HTML'den başladım. HTML ve CSS'den giriş seviyesi bir bilgim var. Sizce C#'a geçmeli miyim yoksa HTML'yi tamamen öğrendikten sonra başka dillere mi geçmeliyim, sizin öneriniz nedir?

Bu sizin ne istediğinize bağlı. HTML ve CSS front-end dilidir. Siz frontend developer olmak istiyorsanız, yani web sitelerin ön kısmını yapmak istiyorsanız, elbette HTML'den başlamalısınız. C#'ı backend için kullanabilirsiniz.

Bu sizin ne istediğinize bağlı.HTML ve CSS front-end dilidir. Siz frontend developer olmak istiyorsanız, yani web sitelerin ön kısmını yapmak istiyorsanız, elbette HTML'den başlamalısınız.C#'ı backend için kullanabilirsiniz.

JS öğrenmesi daha mantıklı olur dediğiniz şeyler için ayrıca HTML'de öğrenilecek bir durum yok.

HTML veya CSS kodlama dilleri değillerdir maalesef ama temel mantığını anlamak için başlayabilirsiniz. HTML öğrenmeden web alanında iş yapamazsınız ki 2 günde öğrenebileceğiniz bir şey zaten. HTMLyle denemeler yapıp farklı frameworklere geçip responsive ve güzel web sayfaları yaparsanız kendinizi geliştirebilirsiniz. Eğer web alanından devam edecekseniz benim önerim front-end olarak Javascript öğrenmek ve animasyon, scripting konusunda kendinizi geliştirmek.

Backende geçmek isterseniz daha sonra Python kullanabilirsiniz. PHP kullanmanızı tavsiye etmem. Ek olarak websitesi yazacaksanız C# dili işinize yaramayacak. MySQL, Python, Javascript, ASP.NET vb. öğrenin. (Eğer Windows serverlar üzerinde iş yapacaksanız ASP.NET yükleyin. Yani sitenin sunucusunun işletim sistemi Linux ise PHP, Windows ise ASP.NET, Python vb. kullanılmalı.)

Herkese çok teşekkür ederim. Bir kitap almıştım, HTML CSS ve JS aynı kitapta ben de çoğu yerde 3'ü bir gördüm. Üçünü de öğrenmeye çalışacağım önerileriniz için teşekkürler.

Gerçekten kitap almanıza gerek yok. HTML ve CSS zaten en fazla 10 günde öğrenebileceğiniz bir şey. Javascript için de internette bedava kurslar var. Yine de almışsınız, sağlık olsun. Başarılar dilerim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı