TensorFlow'a başlanmalı mı?

565148

Decapat
Ben bu tarz dil modellerine sahip bir yapay zeka yapmak istiyorum fakat böyle ChatGPT gibi olsun da istiyorum ve eğer konularıma bakarsanız yapay zekaya yeni başladım ve TensorFlow adlı bir şey buldum. Ki GPT2 TensorFlow ile yapılmış. Bende ufaktan TensorFlow'a başlamayı düşünüyorum. Başlamalı mıyım? Başlarsam bu tarz bir dil modeline sahip olması için nasıl bir veri seti oluşturmalıyım? (veri setinin uzantısı ne olmalı v.b)

Nasil AI isine girisilir bunun roadmap'ini buraya yazmak zor ama tum bunlarin bir "tool" oldugu gercegini kavrayarak yola cikmaniz gerek.

Tensorflow'a baslamali miyim, Spark'a giriseyim mi, Python mi R mi? Stata'nin hala gideri var mi? tarzi sorular aslinda buyuk resimde anlamsiz.

Cunku aslinda sordugun soru "Tornavidayi ogrenmeli miyim? Pense hala kullaniliyor mu?" gibi bir sey.

Bir tool'u ogrenmeden once kisinin o tool'a neden ihtiyaci oldugunu ogrenmesi gerekiyor. AI modelinde partial derivative almak icin cirpinmadan tensor'e girismek yersiz.

Nasil AI isine girisilir bunun Roadmap'ini buraya yazmak zor ama tum bunlarin bir "tool" oldugu gercegini kavrayarak yola cikmaniz gerek.

TensorFlow'a baslamali miyim, Spark'a giriseyim mi, Python mi r mi? Stata'nin hala gideri var mi? Tarzi sorular aslinda buyuk resimde anlamsiz.

Cunku aslinda sordugun soru "tornavidayi ogrenmeli miyim? Pense hala kullaniliyor mu?" gibi bir şey.

Bir Tool'u ogrenmeden once kisinin o Tool'a neden ihtiyaci oldugunu ogrenmesi gerekiyor. AI modelinde partial derivative almak icin cirpinmadan Tensor'e girismek yersiz.

Yapay zekaya nasıl başlamalıyım diye bir konu açmıştım nasıl başlayabilirim oraya yazar mısınız bu konuda biraz yardıma ve detaylı bilgilere ihtiyacım var.

Yapay zekaya nasıl başlamalıyım diye bir konu açmıştım nasıl başlayabilirim oraya yazar mısınız bu konuda biraz yardıma ve detaylı bilgilere ihtiyacım var.

Uzun uzun AI roadmap'i yazacak enerjim yok acikcasi. Perceptron'dan, min-max optimizasyonundan baslar, regresyonlar, gradyen ascend-descend, matrix factorization, clustering vs diye uzayip giden yontem ve algoritmalarin tek tek ogrenilmesi ve gereksinime gore implemente edilmesini bilmen gerekiyor.

Sonra bunlari yapmak icin zaten hangi tool'lara neden ihtiyac duydugunu ve birbirlerine gore avantaj - dezavantajarini anlayacaksin. Zira temelde perceptron bilmeyen adam tensor uzmani olamaz.

Uzun uzun AI Roadmap'i yazacak enerjim yok açıkçası. Perceptron'dan, min-Max optimizasyonundan baslar, regresyonlar, gradyen Ascend-descend, matrix factorization, clustering vs diye uzayip giden yontem ve algoritmalarin tek tek ogrenilmesi ve gereksinime gore implemente edilmesini bilmen gerekiyor.

Sonra bunlari yapmak icin zaten hangi Tool'lara neden ihtiyac duydugunu ve birbirlerine gore avantaj - dezavantajarini anlayacaksin. Zira temelde perceptron bilmeyen adam tensor uzmani olamaz.

Merak etmeyin uzun uzun bir şeyler anlatmanızı değil bir kaynak vermenizi istiyorum çünkü Google üzerinden böyle şeyleri araştırmayı başaramıyorum bu yüzden detaylı ve yardım derken bana verebileceğiniz kaynak varsa verebilir misiniz demek istemiştim.

Merak etmeyin uzun uzun bir şeyler anlatmanızı değil bir kaynak vermenizi istiyorum çünkü Google üzerinden böyle şeyleri araştırmayı başaramıyorum bu yüzden detaylı ve yardım derken bana verebileceğiniz kaynak varsa verebilir misiniz demek istemiştim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı