Huawei Hg532e nasıl access point olarak kullanılır ?

cihan786

Kilopat
Katılım
8 Şubat 2017
Mesajlar
87
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Elimde bir adet huawei hg 532e modem bulunuyor, evimde komşudan çektiğim ethernet kablosu ile internet erişimi sağlıyorum fakat wifi bağlantısı da sağlamak istiyorum. Belirttiğim marka modemi access point olarak kullanmak için neler yapmam lazım? DHCP sunucusunu kapattım, wifi ayarlarını da yaptım fakat olmuyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Yüzeysel olarak anlatmam gerekirse; öncelikle modeme reset atmanı isteyeceğim. Daha sonra modem arayüzüne girip, Temel>WAN yolunu izleyip; Servis Listesinden "INTERNET" i seç, Port bağlama bölümünden "LAN1" ve "SSID1" i seç, Bağlantı tipi kısmından "Bridge" seç, DHCP saydam iletim "Etkinleştir" i seç, Servis Türü; "PCR'siz UBR", Kuşatma modu "LLC" ve Kaydet.
Temel>LAN menüsünden modemin IP adresini komşunun kullandığı IP bloğuna alman gerekiyor. Bunun için "LAN Host Ayarları" başlığı altından bulunan IP Adresi kısmına bu bloğu girmelisin. DHCP saydam iletim etkin olduğundan DHCP için işlem yapmana gerek kalmayacaktır. Modem IP değişip ayarları kaydettikten sonra modem arayüzüne erişim sağlayamıycaksın. Bir süre bekleyip modem IP adresini güncellediğin adres olarak girdiğinde tekrardan modem arayüzüne giriş yapabilirsin.
Son olarak tekrar modem arayüzüne girdikten sonra Temel>WLAN bölümüne girerek, buradan SSID (Kablosuz ağ adı) ve Güvenlik sekmesinden Şifre belirleyebilirsin. NOT: Komşundan gelen kabloyu LAN1 portuna takman gerekiyor.
 
abi mesajını şimdi gördüm ve uyguladım, çok teşekkür ederim ya Allah razı olsun. çok teşekkürler tekrardan :)
 
merhaba iyi akşamlar hocam. arkadaşın sorunuyla aynı soruna sahibim. fakat elimdeki modemin arayüzüne bağlantı kuramıyorum. kurduğum andada tam ayarları düznlerken sayfaya ulaşılamıyor hatası alıyorum. bunu nasıl aşabilirim. birde "Temel>LAN menüsünden modemin IP adresini komşunun kullandığı IP bloğuna alman gerekiyor. Bunun için "LAN Host Ayarları" başlığı altından bulunan IP Adresi kısmına bu bloğu girmelisin. " diye belirtmişsiniz bunu biraz daha açabilirmisiniz tam olarak anlayamadım. şimdiden teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı