Huawei İşletim Sistemi Ark OS İlk Kez Görüntülendi

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Huawei İşletim Sistemi Ark OS İlk Kez Görüntülendi
Son dönemlerde sık sık gündeme gelen Huawei işletim sistemi Ark OS, şimdi de sızdırılan görüntüleri ile gündemde. Geçtiğimiz günlerde, Ulusal Fikri Mülkiyet Merkezi‘ne yapılan patent başvurusu ile ortaya çıkan Huawei işletim sistemi Ark OS bugün ilk kez görüntülendi. Huawei Central tarafından servis edilen görsellerden görebileceğiniz gibi, yeni işletim sisteminin tasarımsal açıdan biraz zayıf olduğunu gözlemlemekteyiz. […]

Devamı: Huawei İşletim Sistemi Ark OS İlk Kez Görüntülendi
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Eğer Android üzerine kurulu bir işletim sistemiyse iş yapar. Yalnız yepyeni baştan bir işletim sistemi ise tutmaz. Microsoft ve Samsung gibi koskoca firmalar bile Android ve IOS'a rakip olacak işletim sistemleri çıkaramadılar, Tizen, Bada, Windows Phone hüsranla sonuçlandı. Yepyeni bir işletim sisteminin tutması için Android ve IOS mağazalarında olan her şeyin bu sistemde de çalışması gerekiyor ki millet bunu kullansın.

Eğer Android üzerine kurulu bir işletim sistemiyse iş yapar. Yalnız yepyeni baştan bir işletim sistemi ise tutmaz. Microsoft ve Samsung gibi koskoca firmalar bile Android ve IOS'a rakip olacak işletim sistemleri çıkaramadılar, Tizen, Bada, Windows Phone hüsranla sonuçlandı. Yepyeni bir işletim sisteminin tutması için Android ve IOS mağazalarında olan her şeyin bu sistemde de çalışması gerekiyor ki millet bunu kullansın.
Global pazarda söyledikleriniz doğru ama Çin pazarında WeChat uygulamasını çalıştıran bir OS iş görecektir. WeChat mesajlaşmanın yanında ödeme yapma işlemlerinde de kullanıldığı için Çin'de olmazsa olmazlar arasında.
Kaldı ki Ark OS'un Aosp tabanlı bir OS olacağı söylentileri vardı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı