Huawei LG8245x6-50 modemde port nasıl açılır?

• Konuyu başlatan Juxss
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 3.924

Juxss

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. elimde başlıkta yazdığı gibi bu modemden var fakat port açmada biraz sıkıntı yaşıyorum. Yardım edebilecek kimse varmı bu konuda

Kural Adını (kendim belirtiyorum)
Adres Tipi IP Adress Seçip Kullanacağım Bilgisayarın IP adresini yazıyorum
Kaynak portu (Ne anlama geliyor) Buraya ulaşmak istediğim Port'u yazıyorum
Varış Noktası Sanırsam Kaynak portyu Başlangıç varış Noktası Bitiş Portu yanı ikisinin arasındaki portları yazıyorum

Örnek Kaynak Portu 31400
Varış Noktası 31409
Fakat açtığım halde portlar açık gözükmüyor bu modem hakkında bilgisi olan varmı ?

Portun kapalı gözükmesi garip firewall engelliyor olabilir Denetim Masası > Windows Defender güvenlik duvarı>gelişmiş ayarlar > gelen kurallar >yeni kural > bağlantı noktası > TCP 31401 > izin ver dener misiniz?
Ayrıca modemin arayüzündeki WAN IP'si ile Open Port Check Tool -- Verify Port Forwarding on Your Router sitesindeki IP'nin aynı olduğunu doğrular mısınız?
Statik IP Aldım fakat bu sitedekiyle bana verdikleri statik IP farklı gözüküyor.

Portun kapalı gözükmesi garip firewall engelliyor olabilir Denetim Masası > Windows Defender güvenlik duvarı>gelişmiş ayarlar > gelen kurallar >yeni kural > bağlantı noktası > TCP 31401 > izin ver dener misiniz?
Ayrıca modemin arayüzündeki WAN IP'si ile Open Port Check Tool -- Verify Port Forwarding on Your Router sitesindeki IP'nin aynı olduğunu doğrular mısınız?
Gelen ve giden kurallara Hem TCP hem UDP olarak 2 şer tane kural ekledim
31400-31409 TCP/UDP Gelen
31400-31409 TCP/UDP Giden

O zaman henüz statik IP tanımlanmamış müşteri hizmetlerini arayıp bilgi almanız lazım.
Şimdi aradım atadıklarını söylediler atadıkları IP'yi tekrar söylediler Dedim modem arayüzünde ve internetten baktığımda farklı gözüktüğünü söyledim. Tabiki ne oldu biliyormusun yine bir arıza kaydı oluşturdular :D

Şimdi aradım atadıklarını söylediler atadıkları IP'yi tekrar söylediler dedim modem arayüzünde ve internetten baktığımda farklı gözüktüğünü söyledim. Tabii ki ne oldu biliyor musun yine bir arıza kaydı oluşturdular :D

Hiç şaşırtmaz 😀 yapmışsınızdır zaten ama modemi kapatıp açın arada yoksa gelse bile tanımlı olmaz.

Hiç şaşırtmaz 😀 yapmışsınızdır zaten ama modemi kapatıp açın arada yoksa gelse bile tanımlı olmaz.
Şimdi açıp kapattım. Aslında konu şu şekilde nüks etti. Statik IP Satın aldım IP atandıktan sonra modemi Kapatıp açmamı söylediler. Kapatıp açtım 2 gün internet gitti bugün geri geldi sonuç yine aynı.

Şimdi açıp kapattım. Aslında konu şu şekilde nüks etti. Statik IP satın aldım IP atandıktan sonra modemi kapatıp açmamı söylediler. Kapatıp açtım 2 gün internet gitti bugün geri geldi sonuç yine aynı.

Umarım arıza kaydıyla kısa sürede halledilir, sonucu buraya bildirirseniz aynı sorunu yaşayanlara yardımcı olabilir iyi akşamlar dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı