Hürjet Projesi

Şu an insansız hava uçakları konusunda iyi bir konumdayız. Bize sadece iyi bir savaş uçağı lazım. F-35'den ve 5. nesilden sonra artık ben insan içeren uçakların yapılacağını sanmıyorum. Sistemler değişiyor, ülkeler insansız hava uçakları için yarışıyor.

Mesela bizde kalkan 2 Bayraktar'dan biri önde görüntü alıp arkadaki uçağa yansıtırken diğeri paketleri hedefe bırakıyor. İnsansız hava uçağı konusunda daha da ileri gideriz.

250 yıl önce vardı, askeri olarak öttürür ABD. Bankerler olarak tam emin değilim.
250 yıl önce öttürürdü, 250 yıl sonra da öttürür. İngiltere görünürdeki askeri gücü ile geride olabilir ama bürokrasi ve haklar dolayısıyla açık ara üsttür Amerika'ya göre.

@Wei Shen Ruslar biraz ketumdur bilirsin. Ne görsel paylaşırlar ne propaganda aracı yaparlar. Çinliler Ay'a gidiyor, bir tane bile video yok yani düşün:) Amerika on yıl önceden başlıyor reklamlara düşün:)

İngiltere arka plandaki büyük abi aslında. Fakat herkes Amerika ve İsrail sanıyor asıl abiyi. Fakat asıl abi İngiltere'dir. Yani şöyle söyliyeyim, İngiltere kraliçesinin bildiğin yetkisi bile var Amerika toprakları üzerinde:) Kısacası olay o kısma gelirse Amerika geri basar bence de.
İngiltere demek; siyonist lobisi ve yönetimi demektir. İlk kurulan Batı Amerika tamamen İngilizler tarafından işgal ve istila edilmiştir. Jewmerica'nın yönetiminde İngilizlerin izi fazladır. Bölgede İsrail'i kuran ve yahudileri Filistin'e taşıyan zaten İsrail'in kendisi. :) Hürjet bölgede dengeleri değiştirecek bir jet olmadığı için fazla kasılmaz zaten. İngiltere'ye tepki veremezler orası da ayrı bir gerçek.

250 yıl önce öttürürdü, 250 yıl sonra da öttürür. İngiltere görünürdeki askeri gücü ile geride olabilir ama bürokrasi ve haklar dolayısıyla açık ara üsttür Amerika'ya göre.
Amerika olası bir 3. Dünya Savaşı'nı kazandıktan sonra karşısında kim durup bürokrasiyi düşünecek. Gerçi aynı saftalar, böyle de devam eder gibi olanaksızlığı tartışıyoruz.

@Wei Shen İngiltere, Hürjet projesini pek sallamaz zaten dediğin gibi. Ama İngiltere'nin işini başkası bozmaya çalışırsa onun için sıkıntı olur işte. Adamlar boşuna "Güneş batmaz İmparatorluğu" değil yani:)
Amerika olası bir 3. Dünya Savaşı'nı kazandıktan sonra karşısında kim durup bürokrasiyi düşünecek. Gerçi aynı saftalar, böyle de devam eder gibi olanaksızlığı tartışıyoruz.
Orası öyle tabii. Şu an için aynı saftalar. İkisi de birbirine karışmaz. Benim demek istediğim olası bir ters düşme durumu için. Ama Amerika 3. dünya savaşından galip çıkabilir mi onu da bilmiyorum. Çünkü bu sıra çok fazla muhalif topluyor etrafına. Yani çoğu Avrupa ülkesi bile sırf NATO muhabbetine ses çıkarmıyor ama memnun değiller Amerika'nın tutumlarından.

Şu an insansız hava uçakları konusunda iyi bir konumdayız. Bize sadece iyi bir savaş uçağı lazım. F-35'den ve 5. nesilden sonra artık ben insan içeren uçakların yapılacağını sanmıyorum. Sistemler değişiyor, ülkeler insansız hava uçakları için yarışıyor.

Mesela bizde kalkan 2 Bayraktar'dan biri önde görüntü alıp arkadaki uçağa yansıtırken diğeri paketleri hedefe bırakıyor. İnsansız hava uçağı konusunda daha da ileri gideriz.
Dediğinden yola çıkarak söylüyorum bende savaş jeti yerine Akıncı ve ilerisi için yatırım yapılması taraftarıyım. Projeye çok iyimser yaklaşmama rağmen düşününce olsun TF-X çok zor bir projedir. Motorun prototipi bile Amerika tarafından yapılacak olması zaten başlı başına bir kaos olduğunu gösteriyor. Baykar MİUS (Muhrip İnsanız Uçak Sistemi) isminde bir proje üzerinde çalışıyor.

Kaşif için havalanan küçük ihalar; Bayraktar TB2'ler tarafından hedefler lazerle işaretlenip, sonra havalanan bir kaç tane Akıncı tarafından hedeflere MK-84 ve vb. ağır bombaları bırakacak. Bu sistem bizi çok rahatlacağa benziyor.
@Wei Shen İngiltere, Hürjet projesini pek sallamaz zaten dediğin gibi. Ama İngiltere'nin işini başkası bozmaya çalışırsa onun için sıkıntı olur işte. Adamlar boşuna "Güneş batmaz İmparatorluğu" değil yani:)

Orası öyle tabii. Şu an için aynı saftalar. İkisi de birbirine karışmaz. Benim demek istediğim olası bir ters düşme durumu için. Ama Amerika 3. dünya savaşından galip çıkabilir mi onu da bilmiyorum. Çünkü bu sıra çok fazla muhalif topluyor etrafına. Yani çoğu Avrupa ülkesi bile sırf NATO muhabbetine ses çıkarmıyor ama memnun değiller Amerika'nın tutumlarından.
Türkiye ile NATO aşkı sadece denge politikası üzerine kuruludur. Türkiye çıktıktan sonra NATO'da hazır savaş pozisyonuna geçecek ülkeler arasında sadece İngiltere bulunuyor. Anarşist komünist Fransızlar, ulus olarak savaşa girmeleri ve desteklemeleri mümkün görünmüyor. Almanların hava kuvvetleri bile bitik durumda, bunu Alman politikacılar ve komutanlar söylüyor. Almanları çok kötü bir şekilde bastırdılar, ordusu şuan var mı yok mu oda meçhul. Geriye kalanlar nüfussuz ülkeler ve turizm devletleri zaten ne savaşa girebilir nede savaşabilir. Tabi düşmanı Rusya ve müttefikleri olarak tanımlıyorum. Teknoloji, ekonomi ve ordu açısından, İngiltere ve Amerika birbirine bağımlıdır. Ters düşmemelerinin sebebi bağımlılıktır. İngiltere günümüzde askeri olarak emperyalist sömürgeci bir politika izlememesi, ters düşmemelerinin en büyük sebeplerinden birisi. Eski İngiltere olsaydı şuan kıyamet kopmuş olurdu. :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı