Hüseyin Ay Tarafından Dolandırıldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
GET ilan açmanız da sizi güvence altına almıyor, sakın ha gereksiz bir güven hissine kapılmayın
İkinci el ürün ticaretinde; Alıcı ve satıcının yan yana gelmediği hiçbir sistem alıcı ve satıcı için aynı anda %100 güvenlik sunamıyor maalesef. Gönderilen ürünün iddia edildiği özelliklere sahip olup olmadığı bilir kişi tarafından kontrol edilip onaylanmadığı sürece bunun imkanı yok. Haliyle çok maliyetli ve uğraştırıcı bir sistem meydana çıkıyor.

İkinci el alıyorsanız mutlaka yüz yüze gelip ürünü test etmeniz gerekiyor. Alıcı tarafında pek bir problem yaşanmasa da satıcı tarafında GET ilan %100 güvence sağlamıyor.
GET İlandan Ürün Alma/Satma Rehberi - Sahibinden.com
  • GET İlan Nedir?
Sahibinden.com firmasının aracı olduğu yarı güvenli bir ticaret yöntemidir. Elbette bu yöntemde de mağdur olmanıza neden olabilecek açıklar mevcut, hepsinden bahsedeceğiz.
 
Şahsen ben ünvan falan değil, böylesine büyük ve kaliteli bir sosyal olduğundan dolayı moderatör olmayı çok isterdim. Zaten ünvan olsa asıl amacım gercek ismimle degiştirirdim kullanıcı adımı. Öyle başvuru yapardım. Gercek adımı sizler bilin o yetiyor. Gereksiz bir konu olduğunu düşünmüyorum. Dolandırıcılara karşı tecrübelerimiz oluyor.
 
Dolandırıcılık suçu, Türk Ceza Kanunu’nun 157. ve 158. maddelerinde düzenlenmiştir. Dolandırıcılık suçu, bir kimsenin aldatıcı ve hileli hareketlere başvurarak bir başka kimseyi kandırıp onun ya da bir başkasının zararına olarak kendisine veya bir başkasına yarar sağlaması halinde oluşan suçtur. Bu suçta en önemli unsur, suçun işlenmesi esnasında aldatıcı ve hileli hareketlere başvurulması ve mağduru zarara uğratarak ondan çıkar elde edilmesidir. Dolandırıcılık suçunun bilişim sistemleri, banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle işlenmesi halinde fail hakkında verilecek olan hapis cezasının 3 yıldan az olamayacağı kanunda yer almaktadır. Cezanın üst sınırı ise 7 yıl'dır.
 
Ya GeT falan hikaye arkadaşlar. GeT dediğimiz sistem de alıcıyı koruyan bir sistem. Siz ürünü sorunsuz yollarsınız. Adam hıyar geldi diye şikayet ettikten sonra paranızı yine alamıyorsunuz. İnternette yaşanmış örnekleri var.

Dolandırmak isteyen, her türlü yoldan dolandırıyor. İkinci el içinde de değil, her konuda geçerli. İnsanın kanı bozuk olunca, teknikler ve yöntemler bitmiyor emin olun. Tamamen insanların kültürel ve sosyal gelişmişliğiyle, toplumla alakalı durum anlayacağınız. Böyle dolandırıcılar da vardır, kendisinden çok alıcıyı düşünen adamlar da.
 
Ben de ikinci ele bir hafta olmadı konu açalı üzücü bir durum.Satıcı olarak ben bile tedirgin yaklaşıyorum ikinci ele sonuçta gönderdiğim elektronik parçalar kargoda hasar alabilir karşımdaki kişiyi mağdur edebilirim o yüzden önceliğim elden teslim etmek sağlamlıklarını göz ile göstermek vebali bende kalmasın.
 
İkinci el büyük bir pazar, yabana atılamaz. Hele ki benim gibi fotoğrafla uğraşanlar için hep bir uğrak yeri. Fakat Türkiye'de piyasa öyle berbat bir haldeki; her 100 ilandan 10'u adam gibi, temiz ilan oluyor.

Hüseyin Ay beni de şaşırttı. Zira bitmez tükenmez moderatörlük aşkı dışında, benim de gözüme takılan bir kusuru yoktu... Bir de her satış konusunun altına mesaj yazardı, bundanmış demek ki...

Forum için aşı gibi bir şey oldu.

@Cihat Uğurlu'ya da bol bol geçmiş olsun diyorum.
 
Alıcı ve satıcının yan yana gelmediği hiçbir sistem alıcı ve satıcı için aynı anda %100 güvenlik sunamıyor maalesef.
O şekilde bile kendimi güvende hissetmiyorum şahsen. Adam(lar) silah/bıçak çekse, ordu gibi gelip üstüne yürüse ya da şu an aklıma gelmeyen binlerce şey olsa... "Ya malın ya canın koçum" muhabbetine dönüyor.

Şimdi ben de sistemimi satmaya çalışıyorum ama aklımda bin tane soru işareti var. GeT ile satsam; ürün kargoda hasar görse, alıcı ürünü alıp almadım dese, alıp zarar verip geri gönderse bilmem ne... "Sırf zarar vereyim de nasıl olursa olsun" zihniyetleri var ülkede. Korkuyorum gerçekten.
 
Konuyu amma gereksiz yere hortlatıyorsunuz. Adam diyor kargo gelsin ona göre yazacağım durumu değerlendireceğim konu amansız yerlere çekiliyor bence. Yok beni şaşırttı yok öyle bilmezdim yok kazıkçı yok yok tanıdıktı oydu buydu filan. Kargo gelince asıl şaşırtmayı, alan eleman yazsın o zaman yazın .
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…