Hukuk bölümü seçilir mi?

Hukuk bölümünün geleceği var mı?

• Evet, var.

Oy: 23 34,8%
  • Hayır, yok.

Oy: 18 27,3%
  • Emin değilim.

Oy: 25 37,9%

• Oy verenlerin toplamı
    66

391969

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar sayısaldan eşit ağırlığa geçmeyi planlıyorum. EA derslerim matematik hariç-onu düzeltmeye başladım- iyi üstelik seviyorumda. EA bölümlerinden ilgimi çeken birkaç bölüm var biride hukuk. Ama beni düşündüren bir konu var: Hukuk bölümünü okuduktan sonra mesleğimi elime alıp para kazanabilecek miyim? Sonuçta dünya hızla değişiyor. Bu hızla değişen dünyada hukuk alanı kendine yer bulabilecek mi?
NOT: Lisenin bitmesine 2 sene var.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi bir üniversitede okursanız neden olmasın? Ankara'da Hukuk okumak fena olmayabilir mesela. Oradan da siyasete atılırsınız, siyasetçilerin çoğu zaten avukat.

İyi bir üniversitede okursanız neden olmasın? Ankara'da Hukuk okumak fena olmayabilir mesela. Oradan da siyasete atılırsınız, siyasetçilerin çoğu zaten avukat.
Aklımda olan üniversite ve kariyer planı böyleydi.

@391969 mesleğinizi de yapın tabii ki ama onların milletvekili olması daha kolay gibime geliyor. Siyasetçilerin çoğu zaten avukat ama sırf hukuk okudum demek için de bilinmedik bir yerlerde okumayın tabii ki. Ankara İstanbul gibi şehirler önceliğiniz olsun.

Hukukun geleceği var, ama benim tamamen kendi firkim. Sana daha farklı meslekler yakışıyor

Elini sallasan avukata çarpıyor, bence hayalin değilse ya da çok istediğin bir bölüm değilse başka bir alana yönel. Başlarda stajda ezileceğini söylemiyorum bile, sonrasında da çevren yoksa barodan ifade düşmesini beklersin anca. Ama hakim/savcı olacaksan yürü derim.

@391969 kardeşim sayısalda eğer ilk 70-80 bin civarına giremezsen zaten büyük ihtimalle işsiz kalacaksın. Ben açıkçası o emeği gider eşit ağırlığa verir, deli gibi matematik yaparım. Sosyal 1 kısmı oldukça basit oluyor zaten. Oradan da yaparsın bir 30-35 net, matematikten de 25-30 civarı diyelim. Gelsin derece sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…