Hukuk okumak vs borsaci olmak vs oyuncu/manken olmak

rustcohl3

Decapat
Arkadaslar soru açık 3 sektör hakkında bilgisi olan arkadaşlar bana anlatabilirse sevinirim. Bu arada, castlerden tanidiklar falan var fizigimin yeterli olduğunu düşünüyorum/düşünüyorlar bu gün, gelen cevaplardan kendimi bicimleyecegim. Bu arada borsadan ufak tefek paralar kazanıyorum, hukuk kazandıktan sonra gerisinin çorap sokugu gibi geleceğini düşünüyorum, figuranliktan günlük 50 TL cikarmisligim var. Artık büyük oynamak istiyorum gerçekten objektif olmanızı diliyorum çünkü yıllar gelmiyor malum.

Hayat her zaman istediğin her şeyi vermez. Bu yüzden cidden yapmaktan&uğraşmaktan zevk aldığın(mesela gece 3 de çağırsalar koşa koşa giderim hiç zorlanmam dediğin) seç. Ve unutma keşke diyeceğin kararlar verme. İşi para için asla yapma :) Zor bir karar olacak senin için.
Bu arada kusura bakma biraz emir veriyormuş gibi yazdım ama ben de senin geçtiğin bu dönemden geçtim. O zamanın gerginliği yine geldi :D

Bu biraz şans ve tercih meselesi. 30'lu yaşlarında Türk dizi piyasasında çok meşhur olan bir adam benim lise arkadaşım. Okulda başarısızdı. Besyo okumak istedi, girdi ama beceremedi. Vücut yaptı, ajanslara katıldı, yıllar sonra dizilerde gördük. İşi rast gitti, kazandı. Ortaokuldan bir arkadaşım da o kadar meşhur akrabalarının olmasına rağmen denedi ancak piyasada tutunamadı. Birlikte yıllarca çalıştığım laboratuvar teknisyeni bir abimiz yıllardır hobi olarak başladığı borsadan, arazi alım satımından hatırı sayılır bir meblağ kazanıp ev sahibi oldu.
Ne değişik bir çevrem varmış yahu :D

Ne okuduğunuz ile ne yapacağınız çok da bağlı değil aslında. Bakınız, Ferhat Göçer. Başarılı bir kalp cerrahı iken şarkıcı oldu ve bir dönemi sildi süpürdü.
Türk sinemasının büyük isimlerinden Ediz Hun aslında yüksek lisans yapmış bir biyologdur.
The big bang theory dizisinde Amy Farah Fawler karakterini oynayan kişi, gerçekten doktoralı bilim insanıdır ve dizideki tek bilim insanıdır.
Keza Kardeş payı dizisinde Emrah karakterini oynayan şahıs aslen dizinin senaristidir.
Hukuk okumanız borsa ile uğraşmanıza ya da ajansa katılmanıza engel değil.

Figüranlık denedim bu arada, 12 saat calisip asgari ücret almaktan daha mantıklı zor ama bana uygun. Yani, hepsini bir anda yaparsam ilerleyemem anca taksitle iPhone alirim karnimi doyururum. Piyasa hakkında biraz bilgi verebilirseniz iyi olur yinede teşekkür ederim. Duzgun konusmaktan rol yapmaktan acayip zevk alıyorum, borsa için konuşursak alım/satim yapmakla uğraşmaktan zevk alıyorum. Yine aynı sekilde ofis islerindende zevk alıyorum. Bunlar vasat şeyler asil sıkıntı şu, ben liseyi açıktan okuyorum her dönem min 25 kredi çekiyorum az çalışarak ama çok calisirsam erken bitirebilirim, 35 kredi cekebilirim dershaneye yazılıp. Ama bu sefer oyunculuğa falan zaman kalmaz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı