İstanbul hukuk vs Ankara hukuk vs Hacettepe hukuk

Zacsha

Hectopat
Kocaeli'de yaşıyorum. Senelerdir İstanbul'da okumayı istiyorum ama İstanbul Üniversitesi'nin kampüs hayatının olmadığını ve yurt sorunu olduğunu duydum ve İstanbul'daki deprem sorununu da bir kenara koyamam. Ankara için de öğrenci şehri deniliyor. Tecrübesi olan yazarsa sevinirim.

İstanbul Hukuk 2022 mezunuyum. İstanbul ile Ankara Üniversitesi arasında şehir tercihi yap. Eğitim olarak pek fark yok. Sektörde diplomaları aynı saygınlıkta.

Siz İstanbul'u neden tercih ettiniz hocam ve yurt işini nasıl halledebilirim biliyor musunuz?

Ben zaten İstanbul'da ikamet ediyordum. Marmara - İstanbul arasından İstanbul'u seçtim. Yurt problemim olmadı, o sebeple yurt imkanı hakkında hiçbir fikrim yok. İstanbul'un pahalı bir şehir olduğunu göz önünde bulundurun sadece. Kampüs hayatı da dediğiniz gibi pek yok. Fakültede sadece hukuki konular üzerinden faaliyet gösteren kulüpler var. Sosyalleşmek için fakülte dışında hatta İstanbul Üniversitesi dışında düzenlenen etkinliklere katılmak zorunda kalacaksınız.

Ben zaten İstanbul'da ikamet ediyordum. Marmara - İstanbul arasından İstanbul'u seçtim. Yurt problemim olmadı, o sebeple yurt imkanı hakkında hiçbir fikrim yok. İstanbul'un pahalı bir şehir olduğunu göz önünde bulundurun sadece. Kampüs hayatı da dediğiniz gibi pek yok. Fakültede sadece hukuki konular üzerinden faaliyet gösteren kulüpler var. Sosyalleşmek için fakülte dışında hatta İstanbul Üniversitesi dışında düzenlenen etkinliklere katılmak zorunda kalacaksınız.

Deprem sorununu da göz ardı edemiyorum ama İstanbul'un boğazının sahillerinde gezmek hep cezbetmiştir. Ankara da öyle bir durum yok. Ankara için de yurt probleminin olmadığı ve İstanbul'a kıyasla daha ucuz bir şehir olduğu söyleniyor. Bir türlü karar veremedim.

İstanbul Hukuk okuyan hiçbir arkadaşım yurt sorunu çekmemişti. İÜ Beyazıt kampüsü iyidir. Sadece kampüs içi değil, kampüsün dışı da güzeldir. Ulaşım kolaylığı da vardır. Genelde erkekler için Avcılar, Kumkapı veya Güngören bölgelerinde yurt çıkıyor. Bunlar dışında İBB yurtları da var. Ulaşım da maksimum 1 buçuk saat sürüyor. Üniversite kampüsünün önünde metro ve tramvay durakları da var.

Ankara'da yurt problebi olmasa da yurtları İstanbul yurtlarından daha kötü durumda. Hiç memnuniyet duyan birini görmedim. Ayrıca toplu taşıma sorunu da var. Bir yere yürüyerek gitmenin toplu taşımayla gitmekten daha kısa sürdüğü başka hangi şehir vardır, bilemem.

Kocaeli'de ikamet ettiğinden kesinlikle İstanbul yazmalısın. Ankara seni mahveder. Depremi de çok kafaya takma. Yurtlar ve fakülte binaları depreme dayanıklı oluyor.

İstanbul hukuk okuyan hiçbir arkadaşım yurt sorunu çekmemişti. İü beyazıt kampüsü iyidir. Sadece kampüs içi değil, kampüsün dışı da güzeldir. Ulaşım kolaylığı da vardır. Genelde erkekler için avcılar, kumkapı veya Güngören bölgelerinde yurt çıkıyor. Bunlar dışında İBB yurtları da var. Ulaşım da maksimum 1 buçuk saat sürüyor. Üniversite kampüsünün önünde metro ve tramvay durakları da var.

Ankara'da yurt problebi olmasa da yurtları İstanbul yurtlarından daha kötü durumda. Hiç memnuniyet duyan birini görmedim. Ayrıca toplu taşıma sorunu da var. Bir yere yürüyerek gitmenin toplu taşımayla gitmekten daha kısa sürdüğü başka hangi şehir vardır, bilemem.

Kocaeli'de ikamet ettiğinden kesinlikle İstanbul yazmalısın. Ankara seni mahveder. Depremi de çok kafaya takma. Yurtlar ve fakülte binaları depreme dayanıklı oluyor.

Ailenin üzerinde 2 daire var. Yurt çıkma olasılığı çok az değil mi?

Ailenin üzerinde 2 daire var. Yurt çıkma olasılığı çok az değil mi?
3 daire ve 2 araba olan birine çıktığını görmüştüm. Hatta dükkan sahibi olanlara bile çıkmış. İstanbul KYK yurtlarının bazılarında bolca boş yer var. Yani pek kafana takma. En kötü ihtimal, yedekten yurt çıkar ki o durumda bile birkaç gün içinde asil olarak yurt gelebiliyor.

Yani, pahalılık ve deprem bile aslında tek başlarına yeterli. Eğer İstanbul'da yaşamıyorsan, İstanbul'u yazmak bana çok mantıklı gelmiyor. Ayrıca İstanbul Hukuk'ta pek fazla sosyalleşebileceğin bir ortam yok; öğrenci toplulukları fazla aktif değil. Evet, eğitimleri arasında uçurum yok ama Ankara önde.

Örnek verecek olursam: İstanbul'da ceza hukuku profesörü yok. Genel hükümler, özel hükümler ve muhakeme olarak üç tane dersi bulunan bir kürsüde profesör olmaması, bence iyi bir durum değil. Spesifik olarak ceza hukukundan örnek vermemin sebebi, adli yargının uygulamada ceza ve özel hukuk olarak ikiye ayrılması . Ankara'da dört profesör varken, böylesine temel ve önemli bir kürsüde İstanbul'da profesör yok. Bunun gibi başka örnekler de var ama dediğim gibi, sonuçta aralarında büyük bir uçurum yok.

Ancak deprem, ekonomi, sığınmacı sorunu ve kalabalık gibi durumları değerlendirerek tercihini yapmalısın bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı