Hukuk vs İşletme vs Psikoloji

TÜİK yükseköğretim istihdam göstergeleri raporuna göre:

Lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranı:
Yönetim bilişim sistemleri: %73,6
Hukuk: %52,4
Psikoloji: %60,1

Gruplara göre lisans mezunlarının aylık ortalama kazançları:
Yönetim bilişim sistemleri: Yüksek (48. sırada)
Hukuk: Yüksek (51. sırada)
Psikoloji: Çok düşük (166. sırada)

Kısaca psikoloji ve hukuk eskisi gibi çok iyi kabul edilebilecek bölümler değiller. Gerek iş istihdamı gerek maaş açısından eğer yazılıma ilgin varsa yönetim bilişim sistemleri daha iyi bir seçenek. Ancak sadece hukuk ve psikoloji arasında tercih yapacaksan hukuk bir tık daha iyi, ancak bu hukuk iyi olduğundan ötürü değil, psikolojinin durumu daha kötü olduğundan ötürü böyle.

Hukuk çok güzel bir bölüm ama günümüz şartlarında okumamak daha iyi diye düşünüyorum sebebi ülkeden çıkmak istesen hiçbir hükmü yok ve şu an çok fazla avukat olduğu için düşük maaşlarda köle gibi kullanılacaksın.atanırsan 90+ falan yapman lazım o zaman nispeten rahat edersin maaşın düşük sorumluluk büyük olur ama en azından asgari ücrete icralarda sürünmez ayak işleri yapmazsın.birde bölümü 5 yıl olarak düşünmelisin 1 yıllık stajda doğru düzgün bir kazancın olmayacak çünkü.ailenin durumu iyise ve müvekkil bağlayacak çevren varsa,sana yol gösterecek kıdemli avukat varsa çevrende rahat edersin o zaman yazabilirsin onun dışında gerçekten artık değmez.

Merhaba 10. sınıfım yarından itibaren üniversite hayallerim için çalışacağım. Kişilik özelliklerim olarak oyun oynamayı severim ve günde ciddi bir zaman buna gidiyor (üniversite sınavına girene kadar oyun oynamayacağım) 4 saatçik kadar, insanlarla ilişkilerim çok iyidir ve ikna kabiliyetim yüksektir, felsefi kitaplar okumayı severim, herkesle samimi olmam sanırım tüm özelliklerim bu kadar tavsiyelerinizi bekliyorum efenim iyi akşamlar !..
Tabiiki de hukuk

Technopat Haberler

Geri
Yukarı