yagamilayto31
Hectopat
Daha fazla
İyi akşamlar. Sayısal mezunuyum, bu sene eşit ağırlıktan hazırlanma kararı aldım. Sayısal iken endüstri mühendisliği + mba yüksek lisansı yaparak dehşet planlarım vardı. Sınav sonucum beklentim gibi gelmeyince eşit ağırlıktan hazırlanır, YBS okuyup veri üzerine yüksek lisans çok daha cazip geldi. Hem de daha az bir çalışma ile (AYT mat bazında sayısalcı olmamın avantajından ötürü yanlış anlaşılmasın) istediğim şeyi elde edebileceğimi düşündüm. Ancak arkadaşlar benim kafamı karıştıran konu ailem. Babam, abim, kuzenim, yengem. Herkes avukat ve şükür durumumuzda iyi, ofisimiz var geniş bir network ağına sahibiz. Sürekli bana hukuk okumam konusunda teşvik ve vaadler veriliyor. Kafamı çok karıştırıyor. Sayısal zekası yüksek bir insan olduğumu düşünüyorum ve bunu hukuk okuyarak heba ederim gibi geliyor. Yurt dışı hayalleriyle birkaç sene önce tutuşmuşken, Almanca ve İngilizce öğrenmiş İspanyolca'ya başlamışken bunların hepsi boşa mıydı düşüncesi ağır basıyor. Siz benim durumumda olsaydınız seçiminiz ne olurdu? Söyledikleriniz hayatımı kesin olarak değiştirmeyecek, fikir alışverişi için yardım istiyorum.