ggwp9191
Hectopat
Kırmızı ile işaretlediğim alan neyi ifade ediyor? Sıkıntı çıkarır mı?
Katılmıyorum. Stok halinde tam yük altına girdiğinde o değer %100 değerine ulaşır. Eğer CPU hız aşırtmalı ise tam yük altında o değer %100 değerinin üstüne çıkar (Bu değer stok değerler referans alınarak raporlanır). CPU stok halinde olması gerekenden daha az güç çekiyorsa %100 değerinden düşük olur.Tam tersi, yük altında olması gerekenden daha fazla güç çektiğini gösteriyor. Yük altında %100 olması lazım.
Average %170, o zaman durduğu yerde stok TDP'yi aşıyor demek sizin mantığa göreKatılmıyorum. Stok halinde tam yük altına girdiğinde o değer %100 değerine ulaşır. Eğer CPU hız aşırtmalı ise tam yük altında o değer %100 değerinin üstüne çıkar (Bu değer stok değerler referans alınarak raporlanır). CPU stok halinde olması gerekenden daha az güç çekiyorsa %100 değerinden düşük olur.
Bir süre önce Reddit'de bu parametre hakkında bir konuyu okumuştum. Yanlış hatırlıyor olabilirim yada doğru hatırlıyor olsam bile hatırladığım bilgi yanlış olabilir.Average %170, o zaman durduğu yerde stok TDP'yi aşıyor demek sizin mantığa göre
Boşta %80 kullanan bir CPU olmaz. Boşta, ciddi düşüşler görebilirsin işlemci güç tüketiminde.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.