Hyper 212 Evo - Hyper 412s [Rpm değerleri ve OC]

oommeerr89

Kilopat
Katılım
27 Şubat 2014
Mesajlar
48
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Şu an amd 8320 stok fanını kullanıyorum, boşta 3500 - yük altında 7000lere dayanıyor :) 212 evo alacaktım ama bir de 412s modelini gördüm, bunların arasında önemli bir fark var mıdır acaba? Özellikle bu fanların yük altındaki rpm değerleri ortalama kaçtır? Kullandığım stok fanın yük altındaki gürültüsü aşırı şekilde rahatsız ediyor da.. Son olarak; şu an oc yapmayı düşünmüyorum ama bu fanlar ile amd 8320yi kaç ghz hızında stabil çalıştırabilirim acaba?
 
Benim arkadaşta Fx 8350 var. Diyor ki taktıktan sonra otomatik 4.4 GHz çıkardı. Zorlayarak 4.7 çıkardı.

D1TTL0R.jpg
 
Hayir, aralarinda fark yoktur. Kac GHz cikabilecegini soylemek zor.
Fiyat olarak ta fark yoktu, dikkatimi direk çeken sadece bakır boruların boyanmış olduğuydu. Performans olarak çok fark etmiyorsa benim için de fark etmez :) Yorumunuz için teşekkürler..

Benim arkadaşta Fx 8350 var. Diyor ki taktıktan sonra otomatik 4.4 GHz çıkardı. Zorlayarak 4.7 çıkardı.
Ben de bir yerde 8350yi 4.4ghz hızında kullanan birini görmüştüm sanki, aynı kişi olabilir mi bilmiyorum :) 8350 4.4 hızında stabil çalışıyor ise soğutması oldukça iyi sanırım. Her neyse en çok önem verdiğim olay ise ses konusu. Bu gürültüden kurtulmak istiyorum :) Yük altında ortalama kaç rpm ile çalışıyor acaba? Bu fanları 8320 veya benzer işlemcilerle kullanan mutlaka vardır diye umuyorum..
 
Arkadaşlar hiç mi kullanan yok :( İncelemelerinde falan bakmadım, bir süre kullanmış birinden cevap almak istedim.. Mesela benim fanlar boştayken 3400 rpm di, şimdi 3700lere çıkıyor arada. Çok rahatsız edici değil gibiydi ve alışmıştım ama bir yandan da sıcak havaların başlamasıyla değerler artmaya başladı. Hd film izleyeyim veya tarayıcı tabanlı oyun, tv vs.. açık olsun hemen 4000lere dayanıyor ve rahatsız etmeye başlıyor. Yani demek istediğim belli bir süre sonra değerler fark edebiliyor ve bunda sıcak havaların da etkisi oluyor.. Her neyse kullanan varsa yük altındaki değerlerini yazabilir mi? Tam yük altında veya sistemi zorlayan oyunlarda kaç rpm ile çalışıyor ve rahatsız ediyor mu?
 
En kısa zamanda taktırmayı düşünüyorum max 1500-2000 ise gerçekten çok iyi gözüküyor.. Benimki tamam stok fan ama gene de normal mi bilmiyorum, yani hala stok fan ile kullanan varsa değerlerini yazabilirse sevinirim.. Kasayı açıp bütün fanlara iyice dikkat ederek baktım işlemci fanı gerçekten çok fark ediyor. Boşta bile rahatsız edici acayip bir sesi var, zaten 3500den aşağıya indiğini görmedim. Biostan fan hızını ayarlamayı düşündüm ama şimdi durup dururken boşuna zarar vermeyelim diye vazgeçtim. En kısa zamanda stok fandan kurtulursam çok iyi olacak. Havalar da ısınıyor ve gerçekten çok etkiliyor. Bir kaç ay öncesine göre ortalama sıcaklığında 5-10 derece artış oldu.. Bu gidişle boşta bile 4000-4500 rpm görürüm...
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı