Çözüldü Hyper 212 LED Turbo ARGB Çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

29028

Kilopat
Makaleler
2
Gigabyte B450M SH2 kullanıyorum. R5 5600X işlemciden sonra soğutucu olarak Vatan Bilgisayar'dan COOLER MASTER HYPER 212 DUAL SICKLEFLOW 2x120mm ARGB Led Fanlı CPU Soğutucusu satın aldım. Şu an her şey sağlıklı şekilde çalışıyor. Fakat ARGB'ler hariç!
ARGB için ne yapabilirim? Yanlış bağlantı yaptığımı düşünmüyorum. Ya da gözümden kaçırdığım bir şey mi var?
Çoklu kablo kullanarak (kutu içeriğinden çıktı) CPU FAN çipine bağladım. Fanlar sağlıklı dönüyor.

2022-08-10 21-47-44.JPG

Nerede yanlış yapıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@29028 Sarı olan, bulamadığınız aynen o. SSD ya da disk güç kablolarının orada bulursunuz onu. L uçlu bir kablo.

Mavi olan ise kontrolü reset tuşuna verebildiginiz bir araç.
Soğutucuyla gelen 2 fanın hem erkek hem dişi ucu var ya, onların sadece 1 tanesini birbiriyle eşleştirmen yeterli. Diğer boşta kalan dişi kabloyu da 2. resimdeki erkek 3 pin 5V ARGB başlığıyla birleştir ve sonrasında kontrolcünün SATA bağlantısını yap. Işıklar yanmazsa kontrolcünün üstündeki düğmeye bas.

Nasıl bagladınız? Kontrolcü için güç verdin mi?

Bu arada bütün kabloları birbirine geçirmeyeceksin.
CPU fanına verdiğim güçten zaten güç almıyor mu? Fanlar döndüğü için ARGB bağlantısı kablosu arkadan gelen kablolara bağlı olduğundan akımın gitmesi gerekiyor diye biliyorum.

BKNZ İkinci resim: Hyper 212 LED Turbo ARGB Çalışmıyor

Tam olarak da kafamın karıştığı noktadayız :)

@Mithat Berhan bu gücü nereden vereceğim?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

aynı ürün ve kutu içeriği burada. Gerçekten nevrim döndü. Gözümün önünde bir şey gözden kaçırıyorum ama ne..?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı