Çözüldü Hyper 212 soğutucu RAM'e çarpıyor

• Konuyu başlatan bomi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 656
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bomi

Megapat
Yer
Adana
Anakart
Asus Prime B660M-K D4
Merhaba arkadaşlar. Hyper 212 soğutucuyu takmaya çalışıyorum da bu soğutucunun fanı ve kablosu RAM'e değdiği için takamıyorum. Ne yapmalıyım?
Durumları resim olarak ekledim. Anakart.

20230408_130433.jpg

20230408_130547.jpg

Çözüm
Fanı biraz daha yukarı kaldırabilirsiniz teller yardımıyla. Hafif değiyorsa o bir sorun yaratmaz merak etmeyin.
Yinede değiyor soğutucuyu oturtamıyorum. Diğer tarafına taksak fanı olmaz mı ters şekilde
Hocam hava koridoru oluşması için bu şekilde takılır genelde çünkü hemen arkasında egzoz fan var sirkülasyon oluyor. Tam tersi takarsanız yani yine olur ancak saçma olacak şöyle düşünün karşılıklı iki fan ikiside hava çekiyor ve arkaya doğru üflüyor olacak. Siz teller yardımıyla fanı biraz yukarı kaldırmayı deneyin ayrıca montaj yapmaya çalışın öyle fotoğraf atın bu şekilde anlayamayız tam oturmadığı yeri ve nedenini tam anlayabileceğim şekilde.

Hocam hava koridoru oluşması için bu şekilde takılır genelde çünkü hemen arkasında egzoz fan var sirkülasyon oluyor. Tam tersi takarsanız yani yine olur ancak saçma olacak şöyle düşünün karşılıklı iki fan ikiside hava çekiyor ve arkaya doğru üflüyor olacak. Siz teller yardımıyla fanı biraz yukarı kaldırmayı deneyin ayrıca montaj yapmaya çalışın öyle fotoğraf atın bu şekilde anlayamayız tam oturmadığı yeri ve nedenini tam anlayabileceğim şekilde.

Tamam dediğiniz gibi yaptım oldu teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı