HYPER 612S Uyku modundan sonra devreye girmiyor

sami35

Kilopat
Katılım
11 Aralık 2012
Mesajlar
95
Yer
İzmir-Karşıyaka
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
PC uyku modunda iken tekrar başlattığımda işlemci fanı devreye girmiyor. Elimle ufak bir hareketten sonra dönmeye başlıyor. Fan soketi 3 pin. Ben bu soketi CPU_FAN yazan 4 pin bacakları'nın 3 tanesine taktım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bu bir hata değil. PC uyku modunda hiç ısınmadığından fan durur. PC açılınca da işlemci ısınmamışsa BIOS, fanı devreye sokmaz ya da çok düşük devirde çalıştırır. İşlemci ısınınca BIOS fana giden voltajı artırıp her halükarda fanı devreye sokar. AMD Cool'n Quiet teknolojisinin bir parçası olarak duruyordur...

BIOS'ta mutlaka ayarı vardır fakat bir oyuna vs girince döneceği için bence bir sorun yok ve kurcalamana da gerek yok... Benzer bir durumu daha önce görmüştüm.
 
Ben de önce sizin gibi düşündüm, deneme amaçlı oyun ve de birkaç program çalıştırdım. İşlemci sıcaklığı 45 dereceye geldi ama fan devreye girmedi. Fan tam anlamıyla durunca, tekrar devreye girmiyor. Ufak bir kalkış dokunuşu ile başlıyor dönmeye. Sadece uyku modundan çıkınca bu hareketi yapıyor. Resetler ya da bilgisayarı yeni başlantınca gayet normal bir şekilde çalışıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı