Hyper-V hiçbir şekilde kapanmıyor

Efe_umut

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4070 Super
Amd Ryzen 5 5600X
32 GB Ram
1Tb M2 Ssd
1Tb Ssd
Emülatörümü açarken Hyper-V'yi kapatın diyor ancak zaten kapalı. Türlü türlü komutlar denedim ama nafile, kapalı gözüküyor ama uygulamalar Hyper-V görüyor. CMD ile systeminfo yazıp bakınca da açık gözüküyor. Yardım edebilecek varsa çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• resim_2025-09-07_150818226.png
    resim_2025-09-07_150818226.png
    8,1 KB · Görüntüleme: 35
  • resim_2025-09-07_150832284.png
    resim_2025-09-07_150832284.png
    18,4 KB · Görüntüleme: 23
Emülatörümü açarken Hyper-V'yi kapatın diyor ancak zaten kapalı. Türlü türlü komutlar denedim ama nafile, kapalı gözüküyor ama uygulamalar Hyper-V görüyor. CMD ile systeminfo yazıp bakınca da açık gözüküyor. Yardım edebilecek varsa çok sevinirim.

Bilgsisayarı yeniden başlatıp tekrar dene işe yaramazsa BIOS ayarlarındada yanlış bilmiyorsam. Hyper-V ayarı olacaktı CPU kısmının altında oradan da kapatabilirsin.

Bilgsisayarı yeniden başlatıp tekrar dene işe yaramazsa BIOS ayarlarındada yanlış bilmiyorsam. Hyper-V ayarı olacaktı CPU kısmının altında oradan da kapatabilirsin.

BIOS'a baktık ama CPU ile alakalı direk bir ayar bulamadık.
Bizim gözlerde de sıkıntı olabilir tabii.
Birazdan BIOS'tan fotoğraf atarım.

Hocam İngilizceniz ne kadar bilmiyorum ama dilerseniz şu sayfaya bir göz atın.

Bakayım.

Bu ara Windows 11 Pro kullanıyorum

Bulamazsanız direk bunu deneyin geçin hocam CMD'yi yönetici olarak açın. Kodu yapıştırın çalıştırın ve bilgisayarı tekrardan yeniden başlattığınızda düzelecektir

bcdedit /set {current} hypervisorlaunchtype off

Görev Yöneticisinden kapatabilirsiniz sanırım.

peki linux falan kurdunuz mu daha önce WSL olarak. WSL olarak kurduysanız sanal makine olarak hyper-v kullanıyor olabilir

windows özellikleirni aç veya kapat pencersinde "linux için windows alt sistemi" işaretlimi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı