HyperX 3200 MHz RAM'e OC nasıl yapılır?

Mertcanozdemir

Hectopat
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600/RX 6600 XT/16 GB 3600 MHZ RAM/B450 MK/750 WATT POWER SUPPLY
Yeni 16 GB HyperX 3200 MHz RAM aldım lakin bu RAM'i 3200'den 3600 bile OC yapamıyorum. Max 3500 oluyor DRAM üreticisi Kingston görünüyor. Bu DRAM ile ilgili fazla bir bilgi yok. İnternette önerebileceğniz bir ayar var mıdır?

@Mertcanozdemir @The Prodigy yardımınızı bekliyorum hocam.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-05-07 194714.png
    Ekran görüntüsü 2024-05-07 194714.png
    55 KB · Görüntüleme: 33
  • Ekran görüntüsü 2024-05-07 194911.png
    Ekran görüntüsü 2024-05-07 194911.png
    54 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
3533 MHz üstüne çıkamamanın sebebi 16 GB + 8 GB modüller kullanman olabilir. Şu anki ayarlarının stabil olduğunu zannetmiyorum çünkü elindeki 16 GB modül Dual Rank ve 8 GB modül ise Single Rank. Rank farklılıklarından ötürü bellekler için optimal veri yolu dirençleri farklı ve sisteminde iki bellek de Single Rank için optimal olan değerlerde çalışıyor.

Yüksek ihtimalle 16 GB modüldeki çipler Micron Rev. E ve diğer modülü çıkartıp sadece bununla 3733 MHz CL16 1.42v civarını denediğinde yüksek ihtimalle görüntü alabileceksin. Diğer modülü söktükten sonra bunu soldaki slota takıp BIOS sıfırlaman gerekli ilk önce.

Eğer hiçbir şekilde o modülle 3600 MHz CL16'da görüntü alamıyorsan iyi bin bir Samsung E-Die da olabilir. Kingston nedense bazı ürünlerine rebranded çip koyduğundan anlamak kolay değil.

3533 MHz üstüne çıkamamanın sebebi 16 GB + 8 GB modüller kullanman olabilir. Şu anki ayarlarının stabil olduğunu zannetmiyorum çünkü elindeki 16 GB modül Dual rank ve 8 GB modül ise Single rank. Rank farklılıklarından ötürü bellekler için optimal veri yolu dirençleri farklı ve sisteminde iki bellek de Single rank için optimal olan değerlerde çalışıyor.

Yüksek ihtimalle 16 GB modüldeki çipler Micron rev. E ve diğer modülü çıkartıp sadece bununla 3733 MHz CL16 1.42v civarını denediğinde yüksek ihtimalle görüntü alabileceksin. Diğer modülü söktükten sonra bunu soldaki slota takıp BIOS sıfırlaman gerekli ilk önce.

Eğer hiçbir şekilde o modülle 3600 MHz CL16'da görüntü alamıyorsan iyi bin bir Samsung e-die da olabilir. Kingston nedense bazı ürünlerine rebranded çip koyduğundan anlamak kolay değil.

Tek modül denedim 3733 yine görüntü vermiyor berbat bir silikon geldi sanırım.

3600 bile açılıyor teste sokunca çöküyor bunu da şans eseri aldım hocam normalde Fury Beast 8 GB aldım firma 16 GB HyperX göndermiş iade etmek istemedim.

Son düzenleme:

3600 bile açılıyor teste sokunca çöküyor bunu da şans eseri aldım hocam normalde Fury Beast 8 GB aldım firma 16 GB HyperX göndermiş iade etmek istemedim.

Samsung E-Die ise yapamaması normal. HyperX'lerin çoğunda artık üretilmediklerinden eski ve görece daha kötü çipler var.

Bence elindeki iki modülü de satıp 2x8 GB veya 2x16 GB bir kit al.

Samsung e-die ise yapamaması normal. HyperX'lerin çoğunda artık üretilmediklerinden eski ve görece daha kötü çipler var.

Bence elindeki iki modülü de satıp 2x8 GB veya 2x16 GB bir kit al.

Bu 16 GB iade edeceğim hocam.

Bu 16 GB iade edeceğim hocam.

Diğerini de satmanı öneririm o zaman. Şunu alabilirsin bütçene uygunsa ya da ikinci elde daha ucuza bulabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı