Bildiğim kadarıyla bu Cloud 2 ile gelen ses kartı aynı ses kartı. Farklı bir durum yok ve gerçekten pahalıymış bence değmez.HyperX'in şöyle bir harici ses kartı varmış. Cloud 2 ile gelene benziyor. Fiyatı uygun gibi. Bu da bu kulaklığa yeterli olur. Yani uygun fiyatlı bir şeyler arayan varsa.
HyperX 7.1 Surround Usb Ses Kartı Oyuncuların Güvenilir Marketi GameEkstra.com 'da
USB Ses Kartları kategorisindeki HyperX markalı HyperX 7.1 AMP Surround Usb Ses Kartı (HX-USCCAMSS-BK) ürününü, 12 Taksit'e varan ve kapıda ödeme imkanı ile satın alabilirsiniz. Hızlı Gönderi, Aynı Gün Kargo ve Bahçelievler-Kadıköy Mağazalarımızdan Stoktan Teslim Olarak Satın Alma İşlemini...www.gameekstra.com
Bildiğim kadarıyla bu Cloud 2 ile gelen ses kartı aynı ses kartı. Farklı bir durum yok ve gerçekten pahalıymış bence değmez.
Bildiğim kadarıyla bu Cloud 2 ile gelen ses kartı aynı ses kartı. Farklı bir durum yok ve gerçekten pahalıymış bence değmez.
Bütçe ne kadar en önemli kriter o. Düşük bütçelerdekilerin pek iyi olduğunu düşünmüyorum şahsen fazla detay belirtilmemiş elbette kullanmadım deneyimlemedim ön yargılı gözüküyor olabilirim ana güncel anakartlardaki ses kalitesinden fazla iyi olacağını sanmıyorum. Bunu ALC 1220 ve 600 liralık Asus ses kartı kullanan arkadaştan duymuştum elbette ses kartı olan model daha iyi ses veriyor ancak aradaki fark çok az. Anca çok yoğun seslerde farkı görüyorsun yani aradaki fiyat farkını vermeye değer gibi bir durum yok gibi. Creative ses kartları olabilir oyun için iyi ses kart modelleri mevcut. Soundblaster Z piyasada 1000 lira civarındayken Nanokatalog'da 500 lira civarında bence o alınabilir iyi bütçesi olan varsa biraz eski ama sağlam ses kartı olduğunu düşünüyorum.hocam DGX ses kartı için de olumsuz bir eleştiri yapmıştınız. Siz ses kartı olarak ne önerirsiniz peki ? Yani sizin '' iyi '' diye nitelendirdiğiniz bi ses kartı varsa link atarsanız sevinirim. Ben de daha siparişi vermemişken sizin de fikrinizi almış olurum
Valla pek yaygın değil ucuz ses kartları. Ben Razer'deki THX ses kartı kullanıyorum anakarttaki güncel ALC 1220 var onla kıyasladığımda bir tık geride kalıyor anakarttaki ses biraz daha net ve doğal bas verirken THX daha fazla bas vermekte fazla ses kartı deneyimlemedim ama THX performansını beğendim her ne kadar beğensem de bu ses kartı maalesef satılmıyor bu civarıda fiyatı olsa kesinlikle THX derdim.Satış sitesinde şöyle bir yorum var ne kadar doğru bilemem.
Cloud 2 nin içinden çıkan ses kartına göre ses neliği %20 kadar yukarı çıkmış.
Cloud 2 ile aynı bile olsa Cloud 2 'yi kötü mü besliyor ki ? 165 liraya değebilir. Değmez ise alternatifi nedir var mı bildiğiniz daha ucuz ve bu işi daha iyi yapabilecek bir ürün ?
Yani 500 600 liraya ses kartı almadan fiyat performans olup Alpha'yı besleyecek harici bir ses kartı mevcut mu ?
Bütçe ne kadar en önemli kriter o. Düşük bütçelerdekilerin pek iyi olduğunu düşünmüyorum şahsen fazla detay belirtilmemiş elbette kullanmadım deneyimlemedim ön yargılı gözüküyor olabilirim ana güncel anakartlardaki ses kalitesinden fazla iyi olacağını sanmıyorum. Bunu ALC 1220 ve 600 liralık Asus ses kartı kullanan arkadaştan duymuştum elbette ses kartı olan model daha iyi ses veriyor ancak aradaki fark çok az. Anca çok yoğun seslerde farkı görüyorsun yani aradaki fiyat farkını vermeye değer gibi bir durum yok gibi. Creative ses kartları olabilir oyun için iyi ses kart modelleri mevcut. Soundblaster Z piyasada 1000 lira civarındayken Nanokatalog'da 500 lira civarında bence o alınabilir iyi bütçesi olan varsa biraz eski ama sağlam ses kartı olduğunu düşünüyorum.
Valla pek yaygın değil ucuz ses kartları. Ben Razer'deki THX ses kartı kullanıyorum anakarttaki güncel ALC 1220 var onla kıyasladığımda bir tık geride kalıyor anakarttaki ses biraz daha net ve doğal bas verirken THX daha fazla bas vermekte fazla ses kartı deneyimlemedim ama THX performansını beğendim her ne kadar beğensem de bu ses kartı maalesef satılmıyor bu civarıda fiyatı olsa kesinlikle THX derdim.
ALC 1220 ses kartım olsa belki biraz düşündürürdü harici ses kartı almak. Fakat şuan onboard ses kartım ALC 892.
@@Msevket44
Yurt dışındaki sitelerde de epey araştırma yapıyorum. ALC1220 ile Xonar DX DG vs karşılaştırma yapanlar bile var. Özellik olarak birebir değiller ama çok fark olmadığı söyleniyor.
İkinci elde biraz ucuz gördünüz sanırım ondan DGX'e karşı bir ön yargınız oluşmuş olabilir. Bende ürünü alıp kullanmadım. Tabi biraz eski bir kart.
Benim tahminim HyperX AMP harici ses kartı da DGX pcie ses kartı da Alpha için kesinlikle yeterli gelirler. Hatta DGX bu harici karttan daha iyi olmalı. Ama laptop falan varsa veya anakartta giriş yoksa bu harici ses kartları da kullanılabilir.
Tabi bunları kullanıp değerlendirmedim yüzde 100 emin konuşmam doğru olmaz. Ancak ön görüme göre kesinlikle yeterli gelirler.
Belki uygun fiyatlı Alpha bulursam bende alıp denerimAnakartım ALC892 bunda bile yeterli olabilir
Alpha'yı aldınız mı geldi mi hocam ? Bence ALC892 'de bir deneyin isterseniz belki sizi memnun edebilir.
ALC 1220 de kesinlikle gereksiz olur.
Hayır sıfır piyasası 200-270 lira arasında dolaşıyor özelliklerine de baktım kart dışarıdan iyi gözükse de orta seviye kartlarında bile çok iyi olmadığını varsayarak bunun da iyi olmadığını düşündüm Kulaklık ile gelen ses kartlarından daha iyi olduğunda şüphem yok ama o paraya verileceğine az sabredip tabi o kişi para kazanıyorsa 500 liraya Soundblaster Z alırsa ömürlük olur o açıdan kastettim. Alınır ama iade kabul eden yerden alınız ki en ufak şüphede iade edin.@@Msevket44
Yurt dışındaki sitelerde de epey araştırma yapıyorum. ALC1220 ile Xonar DX DG vs karşılaştırma yapanlar bile var. Özellik olarak birebir değiller ama çok fark olmadığı söyleniyor.
İkinci elde biraz ucuz gördünüz sanırım ondan DGX'e karşı bir ön yargınız oluşmuş olabilir. Bende ürünü alıp kullanmadım. Tabi biraz eski bir kart.
Benim tahminim HyperX AMP harici ses kartı da DGX pcie ses kartı da Alpha için kesinlikle yeterli gelirler. Hatta DGX bu harici karttan daha iyi olmalı. Ama laptop falan varsa veya anakartta giriş yoksa bu harici ses kartları da kullanılabilir.
Tabi bunları kullanıp değerlendirmedim yüzde 100 emin konuşmam doğru olmaz. Ancak ön görüme göre kesinlikle yeterli gelirler.
Belki uygun fiyatlı Alpha bulursam bende alıp denerimAnakartım ALC892 bunda bile yeterli olabilir
Alpha'yı aldınız mı geldi mi hocam ? Bence ALC892 'de bir deneyin isterseniz belki sizi memnun edebilir.
ALC 1220 de kesinlikle gereksiz olur.
cloud 2 ' yi dün yolladım bugün ulaşmış adamların ellerine. Garantiye yollayacaklarmış. Bakacaklar eğer dip ses gibi kronik bir sıkıntı varsa değişim yaparız dediler. Onlardan haber bekliyorum. Eğer değişime tamam derlerse cloud alpha ile değiştirecem.Elime ulaşınca da test edip yazarım buraya. Umarım problem yok deyip cloud 2 ' yi tekrar geri yollamazlar . Bariz dip ses var yani.
Hayır sıfır piyasası 200-270 lira arasında dolaşıyor özelliklerine de baktım kart dışarıdan iyi gözükse de orta seviye kartlarında bile çok iyi olmadığını varsayarak bunun da iyi olmadığını düşündüm Kulaklık ile gelen ses kartlarından daha iyi olduğunda şüphem yok ama o paraya verileceğine az sabredip tabi o kişi para kazanıyorsa 500 liraya Soundblaster Z alırsa ömürlük olur o açıdan kastettim. Alınır ama iade kabul eden yerden alınız ki en ufak şüphede iade edin.
Hayırlısı olsun. Belki harici kartta sorun var diyerek onu değiştirip yollarlar. O zaman fazla masraf yapmamış olursunuz.
Peki Cloud 2'nin sesi harici ses kartı ile yeterli gelmiş miydi ?
Cloud 2 yi harici ses kartsız takıp denemiş olmanız lazım. ALC892 ile performansı yeterli gelmiş miydi ?