HyperX Cloud 3 kablosuz modeli çalışmamaya başladığı için Amazon ile ne yapılmalı?

Daha fazla  
Kulaklığı 25.12.2024 tarihinde Amazon'dan satın aldım (satıcı da Amazon'du). Bugün durup duruken bir sıvı teması olmadan ya da herhangi bir darbe olmadan çalışmamaya başladı.
Kulaklığımı kutu içinden çıkan kablo ve önerilen şarj gücüyle şarj ediyorum.
Bugün Amazon'u aradım ve durumu anlattım fakat bana ürünün stokta olmadığını ne zaman geleceğini bilmedikleri için değişim yapamayacaklarını, para iadesi yapabileceklerini söylediler ama aynı kulaklık şu anda bin-2 bin TL daha pahalı. Sizce ne yapmam lazım?

Not: İki haftada bir stoklar yenilendiği için stok yenilenirse ararız dediler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı durumu Barracuda ile yaşadım. 2 ay önce sürekli bağlantısı koptuğu için yardım istemiştim, Bilkom'a yönlendirdiler. Fakat Bilkom Amazon ithalatı ürünlere bakmadıklarını, direkt onlarla iletişime geçmemi istediler. Ürün geldikten sonra değişim için ulaştım fakat ellerinde olmadığı için iade yapabileceklerini söylediler. Ben de stoğa girince tekrar yazarım o zaman deyip kapattım. İki hafta önce stoklarda görünce kendilerine ulaştım. Arızalı ürünü Kolay Gelsin kapımdan aldı. Ürün Amazon'a ulaşınca sıfır, kapalı kutu ürünü gönderdiler ücretsiz bir şekilde. Siz de aynı şekilde yapabilirsiniz.

Kulaklığı 25.12.2024 tarihinde Amazon'dan satın aldım (satıcı da Amazon'du). Bugün durup duruken bir sıvı teması olmadan ya da herhangi bir darbe olmadan çalışmamaya başladı.
Kulaklığımı kutu içinden çıkan kablo ve önerilen şarj gücüyle şarj ediyorum.
Bugün Amazon'u aradım ve durumu anlattım fakat bana ürünün stokta olmadığını ne zaman geleceğini bilmedikleri için değişim yapamayacaklarını, para iadesi yapabileceklerini söylediler ama aynı kulaklık şu anda bin-2 bin TL daha pahalı. Sizce ne yapmam lazım?

Not: İki haftada bir stoklar yenilendiği için stok yenilenirse ararız dediler.
Öncelikle garanti servisine göndererek değişim raporu almalı veya mümkünse tamirini yaptırmalısın. Bu işlemden sonra eğer rapor alırsan Amazon'a ulaşıp muadili olan bir kulaklık satıyorlarsa (örneğin benzer özellikle veya en yakın üzeri özellikte yine Amazon tarafından satılması gerekiyor) bununla değişimini isteyebilirsin. Ya da farklı bir satıcıdan aynı kulaklığın Amazon üzerinde satışı varsa aradaki farkın nakit olarak iadesi şartıyla bir değişim işlemi de yapabileceğini teklif edebilirsin.

Genelde bu tür işlemleri politikaları kapsamında aynı ürünün aynı satıcıdan satışı diye geçtiği için başta kabul etmezler ve mümkün olmadığını direteceklerdir. Üst birimleri ile konuşmak istediğini tekrarlayarak diretmen gerekiyor, ardından bir kayıt açarak sana geri döneceklerini belirtiyorlar. Üst birimleri sana geri dönüş yaptığında yine aynı şekilde çözüm yollarını teklif ederek daha kesin bir sonuca varmaya çalışabilirsin.

Bu işlemlerde dikkat etmen gereken 2 şey var. Değişim hakkı konusunda diretmen ve aradaki farkın sana nakit olarak verilmesine dikkat etmen. Aksi taktirde sipariş sonrası aradaki farkın Amazon bakiyesi olarak sana iade edilmesi o parayı Amazon içerisinde kullanmak zorunda olman anlamına gelir ve boşu boşuna fazladan para harcamış olursun. Üst birimleri ile de bir çözüme varamazsan THH ile kesin karar aldırtarak işlemlerini yapabilirsin, bu tür bir karar olduğunda tavırları değişiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı