HyperX Cloud Alpha - Asus Sonar DGX Discord Sesin Karşıya Gitmesi

gavenyz

Centipat
Eskiden kulakiçi kulaklık kullanıyordum. Mikrofonuda eski bi mikrofonlu kulaklığımı masaya koyup sadece mic girişini anakarta takıp o şekilde iletişim kuruyordum. Bir kaç ay önce başlıkta belirttiğim ürünleri aldım fakat böyle bi problemle karşılaştım. Sadece discord'da değil oyun içi bas konuş, teamspeak gibi programlarda'da oluyor.
PUBG'de araba sürerken, ateş ederken, karşımdaki kişi konuştuğunda sesi geri ona sekiyor.
Ses kartı sürücüsünde Akustik Eko İptalini açınca Böyle bir sorun olmuyor fakat bu seferde Kulaklık modundan 2 Hoparlör moduna geçiyor ve hiçbir şekilde değiştirilmiyor. Sesler çok az geliyor. Vokal iptal etme, ton değiştirme, Ekolu Mikrofon gibi ayarlarda var fakat bunlar sadece mikrofonu değil kulaklığa gelen sesleride değiştiriyor böyle olsun istemiyorum.
SS1.PNG
ss2.PNG

Dosya Ekleri

• ss2.PNG
    ss2.PNG
    73,8 KB · Görüntüleme: 58
  • SS1.PNG
    SS1.PNG
    73,2 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleme:
Eskiden kulakiçi kulaklık kullanıyordum. Mikrofonuda eski bi mikrofonlu kulaklığımı masaya koyup sadece mic girişini anakarta takıp o şekilde iletişim kuruyordum. Bir kaç ay önce başlıkta belirttiğim ürünleri aldım fakat böyle bi problemle karşılaştım. Sadece discord'da değil oyun içi bas konuş, teamspeak gibi programlarda'da oluyor.
PUBG'de araba sürerken, ateş ederken, karşımdaki kişi konuştuğunda sesi geri ona sekiyor.
Ses kartı sürücüsünde Akustik Eko İptalini açınca Böyle bir sorun olmuyor fakat bu seferde Kulaklık modundan 2 Hoparlör moduna geçiyor ve hiçbir şekilde değiştirilmiyor. Sesler çok az geliyor. Vokal iptal etme, ton değiştirme, Ekolu Mikrofon gibi ayarlarda var fakat bunlar sadece mikrofonu değil kulaklığa gelen sesleride değiştiriyor böyle olsun istemiyorum.
SS1.PNG
ss2.PNG

hocam senin sorununla ilgili bir fikrim yok fakat ben başka bişe danışacaktım. bende cloud alpha ve yanında asus xonar dgx almayı düşünüyorum aynı seninki gibi. bu ses kartı cloud alpha için yeterli oluyor mu sence ?

hocam senin sorununla ilgili bir fikrim yok fakat ben başka bişe danışacaktım. bende cloud alpha ve yanında asus xonar dgx almayı düşünüyorum aynı seninki gibi. bu ses kartı cloud alpha için yeterli oluyor mu sence ?
Kulaklık 65 Ohm Asus Xonar DGX 64 Ohm kadar destek veriyor. Evet gayet yeterli 150-200 liraya alınabilecek en iyi ses kartı. Ben müzik ve oyun için satın aldım. Bass seslerde kulaklık titriyor bunu bilmiyordum ekstra oldu bana çok hoşuma gitti açıkçası. Driver'dan FlexBass kısmından seviyesini ayarlayabiliyorsun. Müzik performansı çok iyi oyun performansıda öyle biraz alışma süreci oluyor ilk başlarda kötü gelebiliyor ama sonradan alışınca çok iyi. Verdiğim paraya değdi diyebilirim.
Yaz aylarında kulaklık terleme yapıyor ama haberin olsun birde bu dediğim sorun var.

Kulaklık 65 Ohm Asus Xonar DGX 64 Ohm kadar destek veriyor. Evet gayet yeterli 150-200 liraya alınabilecek en iyi ses kartı. Ben müzik ve oyun için satın aldım. Bass seslerde kulaklık titriyor bunu bilmiyordum ekstra oldu bana çok hoşuma gitti açıkçası. Driver'dan FlexBass kısmından seviyesini ayarlayabiliyorsun. Müzik performansı çok iyi oyun performansıda öyle biraz alışma süreci oluyor ilk başlarda kötü gelebiliyor ama sonradan alışınca çok iyi. Verdiğim paraya değdi diyebilirim.
Yaz aylarında kulaklık terleme yapıyor ama haberin olsun birde bu dediğim sorun var.

peki hocam bu ses kartı benim anakarta uyar mı sen anlıyor musun kasanın içini açıp anakartın fotoğrafını atsam yardımcı olabilir misin ?

Ekran kartı slotunun altında küçük bi giriş vardır 3cm uzunluğunda 2 farklı bölmesi var.

ekran kartımın altında 2 tane boş slot var fakat üstteki boş slot ekran kartının yer kaplaması yüzünden sıkışık gibi bi durumda resimde de göründüğü üzere. en alttakine taksam olur mu ?

Dosya Ekleri

• 2e05de3e-c4fb-4b04-b17c-957a64cc02e1.jpg
    2e05de3e-c4fb-4b04-b17c-957a64cc02e1.jpg
    170,8 KB · Görüntüleme: 55
  • 9a470c6a-23ea-45d1-9f10-af1f0ba95304.jpg
    9a470c6a-23ea-45d1-9f10-af1f0ba95304.jpg
    124 KB · Görüntüleme: 41
ekran kartımın altında 2 tane boş slot var fakat üstteki boş slot ekran kartının yer kaplaması yüzünden sıkışık gibi bi durumda resimde de göründüğü üzere. en alttakine taksam olur mu ?
Bunlardan olması lazım siyah veya mavi renktede olabilir

Dosya Ekleri

• h55-anakart-yeni-lga1156-ddr3-i3-i5-i7-destekler.jpg
    h55-anakart-yeni-lga1156-ddr3-i3-i5-i7-destekler.jpg
    207,7 KB · Görüntüleme: 56
Hayır değil fotoğrafta ok işareti ile gösterdim onun aynısından olacak. illaki vardır her anakartta olur benim eski 10 yıl önceki anakartımda bile var.

valla bakıyorum bakıyorum bulamadım gitti bir türlü . Bu durumda yapacak bişe yok sanırım. artık usb ses kartı falan bakacam gibi görünüyor yani her yerine baktım dediğin girişi bulamadım. şu atacağım foto da genel olarak anakartın resmi internetten buldum. yani gören varsa yazsın konuya bir zahmet :)

Dosya Ekleri

• ImgW.jpg
    ImgW.jpg
    124,9 KB · Görüntüleme: 55
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı