HyperX Cloud II alınır mı? Alınmaz!

Makaleler
2
Çıktığı günden itibaren aşırı abartılmış fiyatını hak etmeyen bir kulaklık olduğunu düşünüyorum. Cloud II ve G433 arasında kalıp G433 tercih etmiştim. 2018 yılında neredeyse her yayıncının kulağında olan bir kulaklıktı. Çok fazla farklı ekipman test etme imkanım olduğu için tecrübelerime güvenerek yazıyorum bu yazıyı.

Öncelikle konforu berbat bir kulaklık. Orta-Büyük bir kafa yapısına sahip olan bir insanım. Kafamın üstünün önüne kadar getirdiğimde anca kulaklık tam oturuyor. Bu sebeple hem kafaya hem de kulaklara bir baskı söz konusu. İki saat ve sonrasında rahatsız etmeye başlıyor ve terleme meydana geliyor. Özellikle küpeniz varsa rahatsız edici. Kulak süngerleri deri ve başka bir seçenek sunmuyor sanırım marka bu üründe. Kablo uzunluğu mükemmel fakat ses kartını USB ucunda yapmak yerine orta bir noktaya koymayı seçmişler. Ses kartı cidden ağır ve bazen insaı cidden yoruyor. Cidden kablo konumu uzunluğu ve ses kartının olacağı konum iyi seçilmeli yoksa işiniz zor. Ses kartı üzerinden kulaklık ve mikrofon sesi ayarlanabilmesi iyi düşünülmüş fakat pratikte pek işe yaramıyor. İkide bir mikrofon sesini açıp kapatmıyorsunuz tuşlar boşa duruyor, kulaklık tuşları ise teker şeklinde olsa daha hızlı ve klavyede "fn" komutu ile ses kısı açmaktan daha mantıklı olabilirmiş. Mikrofonu anlık kapatmak için bir tuş yok belki tuş kombinasyonu vardır fakat araştırmadım.

Gelelim ses kalitesine, müziklerde düşük frekanslar(bass) başarılı olmasada orta ve yüsek frekanslarda(tiz) mükemmele yakın bir performans sunuyor. Rekabetçi oyunlar için özellikle tercih edilen bir kulaklık fakat en önemli özelliklerden biri 7.1 cidden çok kötü çalışıyor. G433'te LGS üzerinden 3 farklı surround tipini seçip istediğim yönleri kapatabiliyordum. 7.1 bazen şaşırttığı için 5.1 daha iyi çalışıyordu PUBG'de mesela. Filmleri 35-40 GB indirip, DTS ve Dolby Atmos Win10 uygulamasını kullandığımda tam bir kulak şöleni oluşuyordu fakat o zevki C2'de alamadım. Keza oyunlarda 7.1 evet iş görüyor fakat "Ha adam bu tarafta." diyecek kadar etkili gelmedi. Hyper X sanırım bir uygulamada yapmamış, en azından ben iki kere aradım Google'da fakat bir uygulamaya ulaşamadım. Sadece yazılım güncellemesi vardı, o da eski yazılım atabiliyordu sadece.

Kıssadan hisse kullanıp ürünü abartmak yerine gömmeyi tercih ettim. Normalde her türk genci gibi verdiğim bir ton boşa gitti diye övmedim kulaklığı. Yüksek ihtimal çıkana kadar bugün duyurulan G435'i bekleyip bunu'da kardeşime hediye edeceğim.

Not: Lütfen cidden küçük ve orta boyutlarda kafa yapısı olan insanlar tercih etsin.

Ses kartının konumu gayet iyi masanın üstünde duruyor zaten herhangi bir ağırlık yapmıyor. Ses kartının yan tarafında mikrofon kapatmak için kaydırmalı alan var ama kullanımı zor tuşlu yapsalarmış çok daha iyi olurmuş. Ayrıca kutunun içinde kumaş pad çıkıyor yedek olarak, onu kullanabilirsiniz. Konfor kısmında bir şey diyemem herkesin fiziksel yapısı farklıdır ama çevremde 10dan fazla kişi kullanıyor, hiçbiri kulaklık rahatsız demedi, kişiden kişiye değişir. Ses kalitesine gelecek olursak ses kalitesinden ben memnunum özellikle oyun içinde ses kasmak için gayet iyi. Basslar fena değil. Kimseyi üzmez. Fiyat olarak baktığımızda diğer ürünlerinde fiyatının yüksek olduğunu düşünürsek iyi bir konumda 700-800 TL arasında satılıyor. Aynı fiyattaki emsallerinden daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Öncelikle konforu berbat bir kulaklık.

Öncelikle konforu mükemmel bir kulaklık, isminden geldigi gibi 'Cloud' yani bulut gibi çok hafif. Çok rahat ve aşırı şekil, karizma bir kulaklık.

Kulak süngerleri deri ve başka bir seçenek sunmuyor sanırım marka bu üründe.

Yurt dışı ve yurt ici kadife, sünger, deri pedler satılıyor. Ki kutu iceriginde bile kadife pedler ekstra olarak kutunun en üstüne koyulmuş, görmemek imkansız.

Ses kartı cidden ağır ve bazen insaı cidden yoruyor. Cidden kablo konumu uzunluğu ve ses kartının olacağı konum iyi seçilmeli yoksa işiniz zor. Ses kartı üzerinden kulaklık ve mikrofon sesi ayarlanabilmesi iyi düşünülmüş fakat pratikte pek işe yaramıyor. İkide bir mikrofon sesini açıp kapatmıyorsunuz tuşlar boşa duruyor.

Burada haklısınız, tekerlek olsa neyse de tuş koymuslar bu ne ise yarayacak :D bari mute tuşu olsaydı.

7.1 cidden çok kötü çalışıyor.

Cloud2'nin 7.1'i zaten bozuk, adam soldan gelince sesi sağa veriyor falan zaten sanal 7.1 boş özellik, stereo daha iyi. Ve Cloud2'nin stereosu neredeyse tüm kulaklıklara bin basar.

İşte bu yüzden Arctis 3 ve 5 segmentinin en iyisi.

Arctis 3 ve Arctis 5 ciddi söylüyorum segmentlerinin en kötüleri. Zenginler ve yayıncılar parayı basıp 1000000 TL'ye Arctis X Max Pro aldıkları için biz fakirler de Arctis 3-5 almalıyız algısına giriyoruz. Arctis 3 zaten hem ses kartı yok, hem de gereksiz pahalı. Arctis 5 de gereksiz pahalı. Arctis 1 zaten tövbe estagfirullah.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arctis 3 ve Arctis 5 ciddi söylüyorum segmentlerinin en kötüleri. Zenginler ve yayıncılar parayı basıp 1000000 tl'ye arctis x max pro aldıkları icin biz fakirler de Arctis 3-5 almalıyız algısına giriyoruz. Arctis 3 zaten hem ses kartı yok, hem de gereksiz pahalı. Arctis 5 de gereksiz pahalı. Arctis 1 zaten tövbe estagfurullah.
Arctis 5'i alamayıp sonra kötülemenin ne anlamı var? Zamanında Clould serisi ile araştırdım ve özellikle bunun mikrofonu hepsinden daha kaliteli. Arctis 1 ne alaka konumuzla? Tamamen saçmalamışsınız kusura bakmayın da.

2019 sonbaharından beri kullanıyorum gram ama gram sorununu görmedim.

Arctis 5'i alamayıp sonra kötülemenin ne anlamı var? Zamanında Clould serisi ile araştırdım ve özellikle bunun mikrofonu hepsinden daha kaliteli. Arctis 1 ne alaka konumuzla? Tamamen saçmalamışsınız kusura bakmayın da.

2019 sonbaharından beri kullanıyorum gram ama gram sorununu görmedim.
Arctis 1'den bahsederken 'Arctis 1 zaten tövbe estagfurullah' diyerek dip not gectim, hazır Arctis'ten bahsediyorken 1'e de degindim sadece.
Arctis 5'i alamayıp kötülemenin ne anlamı var diyorsunuz da farkettiyseniz 'İşte bu yüzden Arctis 3 ve 5 segmentinin en iyisi' demissiniz, ikiside hic f/p değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı