Çözüldü HyperX Cloud Silver Alınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
7.1 değilse hiç bir kulaklığı tavsiye etmem kardeşim bende pubg oynuyroum 7.1 şart bence. Bütçen nedir?
Oyun oynuyorsan 7.1 şart. Özellikle CSGO, PUBG gibi oyunlarda. Bu yüzden bu kulaklığı almanı önermem.
Ya lütfen artık şu 7.1 zırvasından vazgeçin. Benim dandik Realtek sürücümünde de sanal surround teknolojisi var. Bir kulaklıkta sanal 7.1 olması hiçbir avantaj sağlamaz. Ben de stereo PUBG oynuyorum 30 metre etrafımda ses çıkaran herkesin lokasyonu anlaşılıyor. Öyle çok kaliteli bir kulaklığım da yok.
Alabilirsiniz kulaklığı. Cloud Alpha ya da MH751 alacak bütçeniz yoksa gayet güzel bir seçim olur.
@Elina_089 Zırva mı? Hahaha. 7.1 olmadan sağ ve sol yönler hariç düşmanların nerede olduğunu duyuyorsan gerçekten kulakların akademik anlamda incelenmelidir. Birçok kulaklık sanal surround kullanıyor ve bunun ses kalitesi anlamında o kadar da iyi bir özellik olmadığını biliyorum. Sonuçta sesi biraz da olsa bozuyor ancak rekabetçi oyunlarda 7.1 olmazsa olmazdır. Bende HS70 var, Stereo ve 7.1 modlarını oyunlarda denedim. Sonuç ise mermilerin sağ ve sol hariç hangi yönlerden geldiğini bile tespit edemedim. Farkındayım, forumda birkaç aydır 7.1 gereksiz denmeye başlandı ama hiç de öyle değil. Eğer ben gidicem Dolby’e aylık 40₺ civarında ödeme yapıcam ve onun 7.1 teknolojisini kullanıcam diyorsan, eyvallah. Bunun haricinde Windows Sonic ile oyunlarda bir 💩 duyamazsın.
@foreignersgod Bu yorumumu kaydet. Kulaklığı aldıktan sonra CSGO’ya gir. Bakalım neyle karşılaşacaksın.
Not: Müzik dinlemek için Stereo’yu gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.
Kulaklığının dandik ses kartı ya da dandik yazılımıyla elde edeceğin sesi zaten CSGO kendi yazılımıyla yapıyor dostum. Ses ayarlarına girip baktığında HRTF görüyorsan anla ki o teknoloji CS nin kendi sanal surround yazılımı.
Ayrıca yazdığın şey direk boş. Eğer 7.1 olmadan bir şey anlayamıyorsan o senin problemin.

ancak rekabetçi oyunlarda 7.1 olmazsa olmazdır.
HAHAHAHAHAHAHA

@Elina_089 Zırva mı? Hahaha. 7.1 olmadan sağ ve sol yönler hariç düşmanların nerede olduğunu duyuyorsan gerçekten kulakların akademik anlamda incelenmelidir. Birçok kulaklık sanal surround kullanıyor ve bunun ses kalitesi anlamında o kadar da iyi bir özellik olmadığını biliyorum. Sonuçta sesi biraz da olsa bozuyor ancak rekabetçi oyunlarda 7.1 olmazsa olmazdır. Bende HS70 var, Stereo ve 7.1 modlarını oyunlarda denedim. Sonuç ise mermilerin sağ ve sol hariç hangi yönlerden geldiğini bile tespit edemedim. Farkındayım, forumda birkaç aydır 7.1 gereksiz denmeye başlandı ama hiç de öyle değil. Eğer ben gidicem Dolby’e aylık 40₺ civarında ödeme yapıcam ve onun 7.1 teknolojisini kullanıcam diyorsan, eyvallah. Bunun haricinde Windows Sonic ile oyunlarda bir 💩 duyamazsın.
@foreignersgod Bu yorumumu kaydet. Kulaklığı aldıktan sonra CSGO’ya gir. Bakalım neyle karşılaşacaksın.
Not: Müzik dinlemek için Stereo’yu gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.
Mithrain gibi bütün gün PUBG oynayıp yok eden, adamları afedersin anasının gözünden duyan biri Stereo kulaklık kullanıyor. Profesyonel oyuncular da aynı şekilde kulak içi kulaklık kullanıyor. Bu örnekler bana 7.1'in gereksiz olduğu söylüyor. Yinede vaktinizi ayırıp yorum yaptığınız için çok teşekkürler.
PUBG'de 7.1 aktif edince sesler saçma sapan yerlerden geliyor. O yüzden dediğin gibi stereo daha iyi.
Kesinlikle!

@Elina_089 CSGO gibi kendi surround yazılımı olanlarda sıkıntı yok. Ben örnek vermek için yazmıştım ama doğru bir örnek vereyim madem. Mesela Apex Legends. Bu oyunda CSGO gibi oyunun içinde 7.1 yazılımı bulunmuyor. Bu yüzden bu oyunda yazılımsal 7.1 desteği olmayan kulaklıkta surround özelliğini kullanamazsın. 7.1 olmadan ses kasma mevzusuna gelirsek. E-sporcuların 7.1 olmadan da ses kasabildikleri söylenmiş. Doğrudur ancak ben Stereo ile hala nasıl ayak sesinin nereden geldiğinin belirlendiğini merak ediyorum. Sen yapabiliyorsan helal olsun. Fnatic’te oynamaya falan başla bence.

@Elina_089 CSGO gibi kendi surround yazılımı olanlarda sıkıntı yok. Ben örnek vermek için yazmıştım ama doğru bir örnek vereyim madem. Mesela Apex Legends. Bu oyunda CSGO gibi oyunun içinde 7.1 yazılımı bulunmuyor. Bu yüzden bu oyunda yazılımsal 7.1 desteği olmayan kulaklıkta surround özelliğini kullanamazsın. 7.1 olmadan ses kasma mevzusuna gelirsek. E-sporcuların 7.1 olmadan da ses kasabildikleri söylenmiş. Doğrudur ancak ben Stereo ile hala nasıl ayak sesinin nereden geldiğinin belirlendiğini merak ediyorum. Sen yapabiliyorsan helal olsun. Fnatic’te oynamaya falan başla bence.
Şuan GSP 300 kullanıyorum. Bundan önce 7.1 falan diye kendimi adapte etmiştim kulaklık almadan önce. Lakin gerçekten 7.1 için fazla para vermeye gerek yok. Kaliteli bir kulaklık işini görecektir.

E-sporcuların 7.1 olmadan da ses kasabildikleri söylenmiş. Doğrudur ancak ben Stereo ile hala nasıl ayak sesinin nereden geldiğinin belirlendiğini merak ediyorum. Sen yapabiliyorsan helal olsun. Fnatic’te oynamaya falan başla bence.

Bu bir tek 7.1 ile olmuyor. Adamlar hayatını veriyor oyuna. Bir tek kulaklıkla değil, aynı zamanda konsantre ve dikkatin hep oyunda olması lazım.

Sanal 7.1 teknolojisi kelime oyunudur. Hiçbir halta yaramaz. Windows'ta zaten "Sonic for Headphones" ayarı açınca sanal 7.1'i elde edersiniz. Gerçek 7.1 olmadığı sürece böyle şeylere kanmayın. Ki gerçek 7.1 leri almaya da bütçeniz yetmez. Yani yok bir şey duyamazsın, ses kasamazsın falan hikaye. Alınabilir kulaklık. Ek olarak Hs50'ye de bakabilirsiniz.

Sanal 7.1 teknolojisi kelime oyunudur. Hiçbir halta yaramaz. Windows'ta zaten "Sonic for Headphones" ayarı açınca sanal 7.1'i elde edersiniz. Gerçek 7.1 olmadığı sürece böyle şeylere kanmayın. Ki gerçek 7.1 leri almaya da bütçeniz yetmez. Yani yok bir şey duyamazsın, ses kasamazsın falan hikaye. Alınabilir kulaklık. Ek olarak Hs50'ye de bakabilirsiniz.
Cloud Silver'ın frekans tepkisi HS50'ye göre daha iyi. O yüzden Cloud Silver'da karar kıldım. Umarım aldıktan sonra pişman olmam. Rahat rahat PUBG oynayabilirim...

Son düzenleme:
@Silinen üye Tabii ki de bir tek ses kasmayla olmuyor. Bunu ben de iddia etmiyorum. Sadece benim için surround Apex gibi oyunlarda çok önemli. Bir başkası için olmayabilir. Sonuçta ben burada kendi deneyimlerimi paylaşıyorum. Yoksa 7.1 olmayan kulaklık çöp demedim. Müzik dinlemek için ve ses kasma gerektirmeyen oyunlar için gayet yeterlidir tabii.

7.1 kulaklıklarda sadece sağdan veya soldan değil tam olarak nereden geldiğini anlayabiliyorsun mesela sağ üst sağ arka üst bu sol için de geçerlidir.
7.1 FPS için uygun değil merminin nereden geldiğinden ziyade vücuda giren merminin sesi odak oluyor mermiyi yiyince içinizde hissediyorsunuz ama yeri belli olmuyor ses biraz tenekeden çıkıyor gibi oluyor.
-
@Silinen üye Tabii ki de bir tek ses kasmayla olmuyor. Bunu ben de iddia etmiyorum. Sadece benim için surround Apex gibi oyunlarda çok önemli. Bir başkası için olmayabilir. Sonuçta ben burada kendi deneyimlerimi paylaşıyorum. Yoksa 7.1 olmayan kulaklık çöp demedim. Müzik dinlemek için ve ses kasma gerektirmeyen oyunlar için gayet yeterlidir tabii.
Kulaklığı aldığımda ses kasıp kasamadığımı size yazarım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı