İnceleme HyperX NGENUITY yazılımı

Herkese iyi sosyaller.

Ngenuity yazılımı destekleyen herhangi bir HyperX Cloud serisi kulaklığa sahipseniz eğer ara ara veya hiçbir şekilde yazılımın çalışmadığını veya çalıştıramadığınızı fark etmişsinizdir. Yazılım üzerinden DTS:X ve/veya EQ ayarını aktif edip oyuna girdiğinizde DTS:X'n ya da EQ'nun otomatik olarak devre dışı kalması, yazılımı tekrardan çalıştıramama gibi sorunlar mevcuttu. Uzun süren araştırmalar sonucu bu tür sorunların çözümünü buldum.

Birinci adım:
Öncelikle yüklemiş olduğunuz harici bir EQ varsa Denetim Masası > Programlar > Program Kaldır (veya arama çubuğuna direkt Program ekle veya kaldır yazarak da bulabilirsiniz) seçeneklerini tıklayarak kurmuş olduğunuz EQ programlarını/yazılımlarını kaldırın.
Birden fazla varsa (Equalizer APO, Peace ve/veya bunların yanına ek olarak diğer üreticilerin yazılımları dahil (SteelSeries Sonar vb)) hepsini kaldırmanız gereklidir.
İkinci adıma geçmeden önce bütün yüklenmiş olan EQ yazılımlarını kaldırdığınızdan emin olun ve bilgisayara restart atın. (çünkü çoğu yazılım arkada çalıştığından dolayı yazılımı kaldırmak için zaten restart isteyecektir, reset atıp işleme o şekilde devam edin.)
Restart atıldıktan sonra yarıda kalmış/reset isteyen EQ yazılımı varsa yazılımı kaldırma işlemine devam edin.
EQ yazılımları silindikten sonra ikinci adıma geçiş yapabiliriz.

İkinci adım:
Öncelikle görev yöneticisini açıyoruz. (CTRL + Shift + ESC)
Ayrıntılar sekmesine tıklıyoruz.
DtsHPXV2Apo4Service.exe
NGenuity2.exe

NGenuity2Helper.exe
Servislerini kontrol edin. Eğer yazılım yüklüyken herhangi bir harici EQ programı/yazılımı yüklediyseniz Ngenuity yazılımı otomatik olarak servislerden durdurulur/devre dışı bırakılır. Durdurulmuşsa/devre dışı bırakılmışsa aktif edin.

gy.png

gy3.png

gy2.png

Üçüncü adım:
Ayarlar > Ses > HyperX Cloud III (ya da yazılımı destekleyen kendi kulaklığınız) üzerine tıklayın > biraz aşağı kaydırın ve Ses İyileştirmeleri'ni bulun. Bu kısımda bu ayar default olarak "Kapalı" olarak seçilmiştir.
"Kapalı" yazan sekmeye tıklayıp "Cihaz Varsayılan Efektleri" seçeneğini seçin.
PC restart atın ve yazılım çalışacaktır.

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Emeğine sağlık. Cloud 2 Core Wireless kullanıyorum.
Daha önce HyperX yazılımı indirdim fakat istediğim verimi alamadım.
Sonar uygulamasında ise ses daha kötü oluyordu.
Valorant oynuyorum, ses kasamıyorum. Ayırt edilmiyor sesler.
Takımdakiler rakip arkanda ya da üstünde diyor, ben duyamıyorum adamları.
Bu konuda yardımcı olur musunuz? Ekolayzer Pro gibi bir şey indirip ekolayzer ayarı mı yapmalıyım? CS2'nin kendi ekolayzerı var ve biraz daha iyi ses kasılıyor.
Valorant'ta sesleri çok yükseltince çok fazla silah ve çatışma sesi oluyor kullanamıyorum.

Emeğine sağlık. Cloud 2 Core Wireless kullanıyorum.
Daha önce HyperX yazılımı indirdim fakat istediğim verimi alamadım.
Sonar uygulamasında ise ses daha kötü oluyordu.
Valorant oynuyorum, ses kasamıyorum. Ayırt edilmiyor sesler.
Takımdakiler rakip arkanda ya da üstünde diyor, ben duyamıyorum adamları.
Bu konuda yardımcı olur musunuz? Ekolayzer Pro gibi bir şey indirip ekolayzer ayarı mı yapmalıyım? CS2'nin kendi ekolayzerı var ve biraz daha iyi ses kasılıyor.
Valorant'ta sesleri çok yükseltince çok fazla silah ve çatışma sesi oluyor kullanamıyorum.
Dostum öncelikle yorumun için sağ ol ve gecikme için de kusura bakma. Biraz yoğundum, neyse sorununa bir bakalım.

Öncelikle Cloud 2 Core Wireless hiç kullanmadım, neleri destekliyor ya da nasıl bir yazılım desteği var açıkçası bir fikrim yok fakat eğer HyperX'in Ngenuity yazılımını destekliyorsa yukarıdaki adımlarımı takip edip orjinal yazılımını kullanman senin için daha iyi olur.

Ben Cloud III Kablolu versiyon kullanıcısıyım. Benim de bu anlattığına benzer bir sorunum vardı fakat dediğim gibi yukarıdaki adımları kendim de uyguladıktan sonra hiçbir problemim kalmadı.

Ekolayzer ayarı yapmanı çok önermem ama şunu hatırlatmakta fayda var ki; herhangi bir EQ yazılımı yükleyip ayar yaptıktan sonra yazılımı kapatsan bile arkada sürekli olarak çalışmaya devam edecek. Sen bir tane daha EQ yazılımı indirip ona da ayar yaparsan sesler iç içe girer ve hiçbir şey anlaşılamaz hale gelir. Ancak komple silindiğinde yapmış olduğun ayarlar resetlenir ve kulaklık eski ses ayarlarına geri döner.

Sürekli EQ indirip ses ayarlarıyla oynuyorsan öncelikle yüklemiş olduğun bütün EQ yazılımlarını silip default olarak bir denemeni öneririm. Bence o kadar da kötü bir kulaklık olmaması gerek.

Dostum öncelikle yorumun için sağ ol ve gecikme için de kusura bakma. Biraz yoğundum, neyse sorununa bir bakalım.

Öncelikle Cloud 2 Core Wireless hiç kullanmadım, neleri destekliyor ya da nasıl bir yazılım desteği var açıkçası bir fikrim yok fakat eğer HyperX'in NGenuity yazılımını destekliyorsa yukarıdaki adımlarımı takip edip orijinal yazılımını kullanman senin için daha iyi olur.

Ben Cloud III Kablolu versiyon kullanıcısıyım. Benim de bu anlattığına benzer bir sorunum vardı fakat dediğim gibi yukarıdaki adımları kendim de uyguladıktan sonra hiçbir problemim kalmadı.

Ekolayzer ayarı yapmanı çok önermem ama şunu hatırlatmakta fayda var ki; herhangi bir EQ yazılımı yükleyip ayar yaptıktan sonra yazılımı kapatsan bile arkada sürekli olarak çalışmaya devam edecek. Sen bir tane daha EQ yazılımı indirip ona da ayar yaparsan sesler iç içe girer ve hiçbir şey anlaşılamaz hale gelir. Ancak komple silindiğinde yapmış olduğun ayarlar resetlenir ve kulaklık eski ses ayarlarına geri döner.

Sürekli EQ indirip ses ayarlarıyla oynuyorsan öncelikle yüklemiş olduğun bütün EQ yazılımlarını silip default olarak bir denemeni öneririm. Bence o kadar da kötü bir kulaklık olmaması gerek.

Sen de sağ ol geri dönüşün için.
Laptopta indirmiştim HyperX ve sonar uygulamalarını.
Şimdi masaüstündeydim, o uygulamalar yok. Sıfırlanmış mıdır?
Kulaklığın kendisinin sıfırlanıp sıfırlanmadığını nasıl anlayabilirim?
Gerçekten ses kasamıyorum 2100 TL verdim ve orijinal fiyatı 4000YDI birkaç ay önce

Sen de sağ ol geri dönüşün için.
Laptopta indirmiştim HyperX ve sonar uygulamalarını.
Şimdi masaüstündeydim, o uygulamalar yok. Sıfırlanmış mıdır?
Kulaklığın kendisinin sıfırlanıp sıfırlanmadığını nasıl anlayabilirim?
Gerçekten ses kasamıyorum 2100 TL verdim ve orijinal fiyatı 4000YDI birkaç ay önce
EQ yazılımlarını indirip birkaç ayar deneyip sıfırlamaktan bahsediyorsan eğer; indirdiğin bütün EQ yazılımlarının hepsini silersen, yazılım bilgisayarında bulunmadığından dolayı sıfırlanmış olur evet. Bütün EQ yazılımlarını silip HyperX Ngenuity yazılımını indirip dene.

Şimdilik şuradaki ayarları yaptım, duruma göre ekolayzer Pro da indireceğim. Sağ ol

Stinger 2 core desteklemiyor mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı