HyperX PulseFire haste mouse sabit durmuyor

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yeni aldığım HyperX PulseFire haste farenin skatezlerinde milimetrik bir yamukluk var sanırım çünkü 4 ayaklı bazı masaların sallanması misali farede hafif bir sallanma mevcut. Bu durum imleç üzerinde bir olumsuzluk yaratmasa bile kullanırken ve fareyi sağa sola kaydırırken elimin altında bir konforsuzluk hissetmeme yol açıyor. Fareyi ters çevirip yakından baksam da bu yamukluk milimetrik olduğu için o şekilde göremedim ancak mouse masada dururken yaklaşıp yandan dikkatli bakınca sağ ön skatez veya sol arka skatezin birisinin çok hafif yukarıda olduğu görülüyor. Yani fare masaya düzgün temas etmiyor. Daha önce skatez değişimi yapmadığım için söküp tekrar takmaya çekiniyorum. Ayrıca mouse yeni olduğu için zarar gelmesinden de çekiniyorum. Herhangi bir durumda iade dışı kalabileceğini düşünüyorum. Bunun için sormak istedim sizce herhangi bir müdahalede bulunmadan iade mi etmeliyim? Yoksa mouse pad almak bu sallantıyı hissetmemi önler mi?

Mouse pad almanız dahilinde sorununuz çözüme kavuşacaktır.

Ben de o seçeneğe daha sıcak bakıyorum. Bildiğiniz üzere aynı ürünü kullanıyoruz. Sizin farede mouse pad olmadan normal masa üzerinde dururken bendeki gibi skatez eğriliğinden kaynaklanan bir sallanma var mı acaba yoksa ben mi şanssızım bu konuda? Zira bu mouse için acaba genel bir sorun mu var diye düşündüm. Çünkü bu fareyi alanlar genelde mouse pad kullanan insanlar olduğu için genel bir sorun varsa bu sorunu farketmemiş olabilirler.

Ben de o seçeneğe daha sıcak bakıyorum. Bildiğiniz üzere aynı ürünü kullanıyoruz. Sizin farede mouse pad olmadan normal masa üzerinde dururken bendeki gibi skatez eğriliğinden kaynaklanan bir sallanma var mı acaba yoksa ben mi şanssızım bu konuda? Zira bu mouse için acaba genel bir sorun mu var diye düşündüm. Çünkü bu fareyi alanlar genelde mouse pad kullanan insanlar olduğu için genel bir sorun varsa bu sorunu farketmemiş olabilirler.
Evet çok küçük de olsa bir sallantı mevcut bende de ama mousepad ile kullanınca herhangi bir sorun olmuyor.

Evet çok küçük de olsa bir sallantı mevcut bende de ama mousepad ile kullanınca herhangi bir sorun olmuyor.

O zaman muhtemelen ben de alacağım. Daha önce kullandığınız oyuncu farelerinde böyle bir sallantı sorunu var mıydı? Ben G203 kullanmıştım ama böyle bir sorun olmadı. HyperX PulseFire Haste için yapılan Türkçe ve diğer dillerdeki yorumlarda rapor edilmiş sorunlar arasında da böyle bir sorun göremedim. Hatta genel olarak mouse sabitliği hakkında araştırma yaptığım zaman hep imleç sallantısı karşıma çıkıyor ve farenin kendisinin sallanma sorunu adına bir sonuç bulamıyorum. Bu çok garibime gitti.

Benim düşüncem masa yüzeyi optik lazeri kırıyor ve yansıtıyor. Bu da bir titreme oluşturabilir. Belki başka bir masa yüzeyinde yapmaz. Beyaz bir A4 kağıt üzerine koyup bir de öyle dener misin? Büyük ihtimalle titreme geçecektir çünkü yüzey hemen hemen Mouse Pad yüzeyine yakın olacağı için.

Benim düşüncem masa yüzeyi optik lazeri kırıyor ve yansıtıyor. Bu da bir titreme oluşturabilir. Belki başka bir masa yüzeyinde yapmaz. Beyaz bir A4 kağıt üzerine koyup bir de öyle dener misin? Büyük ihtimalle titreme geçecektir çünkü yüzey hemen hemen Mouse Pad yüzeyine yakın olacağı için.

Hayır yanlış anladınız. İmleç olarak bir sorun yok. Sorun skatezlerin yerleştirilmesindeki milimetrik bir hata. Mouse kasasının kendisi sabit durmuyor ve çok hafif bir sallantı mevcut.

O zaman muhtemelen ben de alacağım. Daha önce kullandığınız oyuncu farelerinde böyle bir sallantı sorunu var mıydı? Ben G203 kullanmıştım ama böyle bir sorun olmadı. HyperX PulseFire Haste için yapılan Türkçe ve diğer dillerdeki yorumlarda rapor edilmiş sorunlar arasında da böyle bir sorun göremedim. Hatta genel olarak mouse sabitliği hakkında araştırma yaptığım zaman hep imleç sallantısı karşıma çıkıyor ve farenin kendisinin sallanma sorunu adına bir sonuç bulamıyorum. Bu çok garibime gitti.
Ben bu zamana kadar mousepad olmadan hiçbir fareyi kullanmadım ve bu sebep dolayısıyla da yorum yapmam yanlış olur. Gerek skatez yapısından gerekse de masanın yapısından böyle sorunlar oluşması normaldir, ayrıca böyle bir hatanın internette dolaşmaması da gayet normal çünkü günümüz fare kullanıcılarının %99'u mousepadli kullanmaktalar ve bu sebeple de böyle raporlar görmemek çok normal.

O zaman skatezlerini bunlarla yenilemen sorununu çözecektir.

O zaman skatezlerini bunlarla yenilemen sorununu çözecektir.
Tekrardan satın almasına gerek yok kutu içerisinden yedek skatez çıkıyor ve ayrıca skatez değiştirmesine de gerek yok, yukarıda belirttiğim gibi bir mousepad almak sorunu çözüme kavuşturacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı