Hyperx Quadcast alınır mı?

haykooos

Hectopat
Katılım
18 Ocak 2021
Mesajlar
46
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, mikrofon konusunda inanılmaz kararsız kaldığım bir durumdayım. Bir sürü modele bakıyorum, illaki çok fazla negatif yorumda yapılmış oluyor emin olamıyorum. Genel anlamda quadcast çok olumlu gözüküyor ancak Amazon'da 4000 lira gibi bir fiyatı var. Kullanan arkadaşlar bu fiyata alınır mı, değer mi, alternatifi var mi, sıkıntı çıkarabilecek bir durumu var mi söyleyebilir mi? Mesela, çok fazla dip ses aldığına dair bir söylenti var bu doğru mu?

Doğruysa NVIDIA'nin programı ile kullansam Discord ve yayin için sorun çıkartabilir mi?
 
Quadcast S ve Rode Podcaster kullanıyorum.
Mikrofon üzerinden dokunarak sessize alma ve ışığı sayesinde açık/kapalı olup olmadığını görebilme özelliğinden dolayı quadcast'e geçiş yaptım. Devamlı onu kullanıyorum artık. Bana daha pratik geliyor.
Tabi biri kondenser diğeri dinamik mikrofon apayrı klasmandalar ama ben pratik olduğu için Quadcastten yanayım ve memnunum.

Her iki mikrofonda da obs üzerinden filtre yapmadığım sürece tam olarak temiz gürültüsüz bir ses alamıyorum. Arka plan sesi, fan sesi , yada dışardan gelen korna sesleri vs gibi gürültülerden izole etmek için filtre hepsinde şart. Kendi ortamına ve kendi sesine uygun ayarları yaparsan memnun kalırsın tavsiye ederim.
 

Dosya Ekleri

  • rode-hyperx.JPG
    rode-hyperx.JPG
    154,2 KB · Görüntüleme: 42
Broadcast ile kullansan DC'de sorun olmaz ama gereksiz olur. DC gürültü engellemesi de gayet kaliteli. Alternatif var mı dersen Rode Nt Usb 2. El olabilir ama Quadcast F/P olarak daha iyidir.
 
Performans olarak bir fark olmaz ama mikrofonun örgü kablosu biraz ağır , bu nedenle olası kablo hareketleri olunca port zamanla bozulabilir.
Ön usb portlarına devamlı takılı olarak duran ufak tefek cihazlar için kullandığım şarj kabloları portları gevşetti, sallantılar oluyor.
Klavye,mouse ve mikrofon kablolarını bu yüzden kasa arkasında daha sabit olmalarını tercih ediyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı