Hyprland Alt Gr tuşuna nasıl atama yapılır?

Fueren

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
YKS Öğrencisi
Alt ve Alt Gr olarak 2 farklı tuş var Türkçe klavyede biliyorsunuz. bind = Alt, ... yaptığınızda sadece normal Alt tuşu algılanıyor ve Alt Gr tuşu algılanmıyor. Nasıl ayarlayabilirim?

KB optionsu şöyle yapar mısın?

kb_options = ISO_Level3_Shift:alt, AltGr:alt

İşe yaramadı yine hocam. Bind kısmı şöyle şu anda,

Kod:
bind = ISO_Level3_Shift, mouse:276, exec, bluetoothctl connect 94:08:C7:14:72:EA
bind = Alt, mouse:275, exec, bluetoothctl disconnect 94:08:C7:14:72:EA

İkincisi çalışıyor normal alt tuşu ile ama ilki hiç çalışmıyor ISO_Level3_Shift olduğu için. Kb_options:

Kod:
kb_options = altwin:menu_win, caps:escape, ISO_Level3_Shift:alt, AltGr:alt

Şeklinde.

İşe yaramadı yine hocam. Bind kısmı şöyle şu anda,

Kod:
bind = ISO_Level3_Shift, mouse:276, exec, bluetoothctl connect 94:08:C7:14:72:EA
bind = Alt, mouse:275, exec, bluetoothctl disconnect 94:08:C7:14:72:EA

İkincisi çalışıyor normal alt tuşu ile ama ilki hiç çalışmıyor ISO_Level3_Shift olduğu için. Kb_options:

Kod:
kb_options = altwin:menu_win, caps:escape, ISO_Level3_Shift:alt, AltGr:alt

Şeklinde.
Klavye düzeni ne idi?

kb_layout = tr hocam. Klavyenin kendisi İngilizce tabii.
Bilemiyorum, belki klavye dilinden dolayıdır. Türkçe klavyede sorunsuz yapabilmiştim. Klavye düzeni değiştirebiliyor birçok şeyi.

Bilemiyorum, belki klavye dilinden dolayıdır. Türkçe klavyede sorunsuz yapabilmiştim. Klavye düzeni değiştirebiliyor birçok şeyi.

Evtest ile baktığımda, normal Alt'a basınca leftalt diye geçerken, Alt Gr'ye basınca rightalt diye geçiyor. Hyprland'de right ve left ile olan bütün kombinasyonları denedim onlar da olmadı. Yarın daha detaylı bakar bilgilendiririm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı