Hyprland kurulumu

• Konuyu başlatan Xfah
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 3.755

Xfah

Femtopat
Daha fazla  
Diger konulari inceledim lakin pek terim anlamadim, gozume guzel gozuktu nasıl kurabilirim kolay bir sekilde? Anlatacak arkadas varsa cok iyi olur.

Xtfy4 var şu an.

Bir de LoL nasıl kuracağım bu bilgisayara.

Son düzenleme:
Diger konulari inceledim lakin pek terim anlamadim, gozume guzel gozuktu nasıl kurabilirim kolay bir sekilde? Anlatacak arkadas varsa cok iyi olur.

Xtfy4 var şu an.
Bağımlılıklar:
Bash:
yay -S gdb ninja gcc cmake meson libxcb xcb-proto xcb-util xcb-util-keysyms libxfixes libx11 libxcomposite xorg-xinput libxrender pixman wayland-protocols cairo pango seatd libxkbcommon xcb-util-wm xorg-xwayland libinput
Bash:
sudo pacman -S base base-devel wayland wayland-protocols xorg-xwayland xf86-video-<ekran kartı ne ise> xf86-input-libinput

Hyprland:
Bash:
sudo pacman -S hyprland

Daha sonra giriş yapmak için:
Kod:
hyprland

Config dosyası:
Kod:
~/.config/hypr/hyprland.conf

Son düzenleyen: Moderatör:
Bağımlılıklar:
Bash:
yay -S gdb ninja gcc cmake meson libxcb xcb-proto xcb-util xcb-util-keysyms libxfixes libx11 libxcomposite xorg-xinput libxrender pixman wayland-protocols cairo pango seatd libxkbcommon xcb-util-wm xorg-xwayland libinput
Bash:
sudo pacman -S base base-devel wayland wayland-protocols xorg-xwayland xf86-video-<ekran kartı ne ise> xf86-input-libinput

Hyprland:
Bash:
sudo pacman -S hyprland

Daha sonra giriş yapmak için:
Kod:
hyprland

Config dosyası:
Kod:
~/.config/hypr/hyprland.conf

Libxcomposite bulunamadi diyor paket yuklu ama.

1681839219658.png

1681839257130.png

1681839284457.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Direkt olarak uygulamayı komut olarak yazmışsınız. Belirttiğim şekilde terminale giriniz lütfen.

Birazcik cahilim anlamadim.

1681841460820.png

Ekran karti olarak 810 820M'den biriydi yanlış degilsem.

1681843790946.png

Discord varsa oradan sirayla yapsak iyi olur hocam benim icin.

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoyu takip edin isterseniz, NVIDIA hakkında pek bir bilgim yok.

Ama burada kurulum yaparken indirmis ben şu an kurulumu yaptim.

NVIDIA'nın kendi driverları ile Hyprland çalıştırmak için bazı birkaç ayar daha yapmak gerekiyor. Ben NVIDIA sürücüleri ile çalıştırıyorum, ayarlar doğru yapılırsa sorun yapmıyor ama dokümantasyonu okuyarak ilerlemek lazım. Bazı şeyleri değiştirmek lazım mesela xdg-desktop-portal-kde/gnome varsa silip xdg-desktop-portal-wlr veya xdg-desktop-portal-Hyprland kurmak gerekiyor.

NVIDIA kullanıyorsanız öncelikli olarak Hyprland düz haliyle NVIDIA driverları ile çalışmaz. Entegre grafik kartıyla açarsınız ancak. NVIDIA driverları ile çalıştırmak için ayrıca Hyprland-NVIDIA diye bir paket var, normal Hyprland yerine bunun yüklenmesi lazım.

Config dosyasına nelerin yazılması gerektiği de dokümantasyonlarda bulunuyor.

Buraya bakabilirsiniz. NVIDIA ile gayet güzel çalışıyor böylece wayland kullanabiliyoruz.

Tavsiyem Hyprland dokümantasyonundaki örneklerden bir tanesi ile başlamanız. Ben eww ile kullanmayı denedim ama çok randıman alamıyorum.

Özellikle bu bölgeyi unutmayın. En baştan başlayın, dokümantasyon dostunuzdur, kurulum o kadar basit değil. Hyprland'i istediğiniz hale getirmek birkaç saat sürebiliyor.

Yeni başlayan arkadaşlar için tavsiyem hazırda GitHub'da bazı temacı tasarımcı arkadaşların direkt olarak dotfiles repolarından Config'lerini çekip ondan sonra kendimize göre ayarlamak. En azından sisteminiz hazır olur, zaten her yerini değiştirmeniz mümkün, istediğiniz araçları yine kurup konfigürasyonu yap boz gibi yapabilirsiniz.

1690216732874.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı