Hyprland siyah ekran sorunu

Beouily

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Elektrik Elektronik
Arch Linux için Hyprland kurdum ve sonrasında fotoğraftaki gibi siyah ekran çıktı. Config yapmadım zaten end_4'un Dotfiles'ını kuracağım için bunların otomatik ayarlanacağını düşündüm. (Hyprland'ı archinstall kısmında seçtim ve kurulu olduğundan eminim) Dotfiles'i de indirdim zaten paket kopyalarken sürekli olarak zaman aşımına uğradı fakat dayanamadım, 3 5 Paket'i kurmadan atladım fakat %95'ini falan kurdum. Dotfiles'in sonra reboot attığımda yine siyah ekran aynı şekildeydi fakat Hyprland kurulmuştu. Acaba bunun nedeni dotfiles'ten önce bir Config yapmadığım için mi? Veya dotfilesin eksik kurulumundan mı? Dotfilesten önce Config yapmama gerek var mı? Bir de NVIDIA ekran kartı kullanıyorum acaba bundan dolayı mı? Ekran kartı için ek paketi kurmadığımdan mı gözükmüyordu? Son olarak Dotfiles'in wikisini okuduğumda git clone ile klonlayıp install sh dosyasını çalıştırıyoruz ve işlem bitip reboot attıktan sonra dotfilesin çalışması lazım değil mi? Ekstra bir şey yapmama gerek var mı? Bir de kitty açılmadı ctrl alt f3 tuşlarına bastım ve tty3'e girip foot'u indirdim ve daha sağlıklı çalıştı sonrasında me waybar ne background birşey çıkmadı dotfiles'i indirdim ve hala gözükmüyordu acaba ayarlamam mı gerek

Screenshot_20241110_181625_YouTube.jpg

Screenshot_20241110_181542_YouTube.jpg

Son düzenleme:
Arch Linux için Hyprland kurdum ve sonrasında fotoğraftaki gibi siyah ekran çıktı. Config yapmadım zaten end_4'un Dotfiles'ını kuracağım için bunların otomatik ayarlanacağını düşündüm. (Hyprland'ı archinstall kısmında seçtim ve kurulu olduğundan eminim) Dotfiles'i de indirdim zaten paket kopyalarken sürekli olarak zaman aşımına uğradı fakat dayanamadım, 3 5 Paket'i kurmadan atladım fakat %95'ini falan kurdum. Dotfiles'in sonra reboot attığımda yine siyah ekran aynı şekildeydi fakat Hyprland kurulmuştu. Acaba bunun nedeni dotfiles'ten önce bir Config yapmadığım için mi? Veya dotfilesin eksik kurulumundan mı? Dotfilesten önce Config yapmama gerek var mı? Bir de NVIDIA ekran kartı kullanıyorum acaba bundan dolayı mı? Ekran kartı için ek paketi kurmadığımdan mı gözükmüyordu? Son olarak Dotfiles'in wikisini okuduğumda git clone ile klonlayıp install sh dosyasını çalıştırıyoruz ve işlem bitip reboot attıktan sonra dotfilesin çalışması lazım değil mi? Ekstra bir şey yapmama gerek var mı? Bir de kitty açılmadı CTRL alt F3 tuşlarına bastım ve tty3'e girip Foot'u indirdim ve daha sağlıklı çalıştı sonrasında me waybar ne background bir şey çıkmadı Dotfiles'i indirdim ve hala gözükmüyordu acaba ayarlamam mı gerek.

Eki Görüntüle 2348872

Eki Görüntüle 2348873
Nvidia ekran kartları hyprland (wayland) üzerinde sorun çıkartabiliyor.
Hocam archinstall kullanmamanızı tavsiye ederim.
Hatalı kurulum yapıyor ve sıkıntı çıkarabiliyor.

Arch yerine Arch tabanlı EndeavourOS deneyebilirsin.

Config dosyası Hyprland kurulumunu içeriyor ise EndeavourOS masaüstü ortamı olmadan kur komut ekranından dotfile yüklemesini yapabilirsin.

Config dosyası Hyprland kurulumunu içermiyorsa elle kurabilirsin.

Nvidia ekran kartları hyprland (wayland) üzerinde sorun çıkartabiliyor.
Hocam archinstall kullanmamanızı tavsiye ederim.
Hatalı kurulum yapıyor ve sıkıntı çıkarabiliyor.

Arch yerine Arch tabanlı EndeavourOS deneyebilirsin.

Config dosyası Hyprland kurulumunu içeriyor ise EndeavourOS masaüstü ortamı olmadan kur komut ekranından dotfile yüklemesini yapabilirsin.

Config dosyası Hyprland kurulumunu içermiyorsa elle kurabilirsin.
Config dediğiniz indirmek istediğim dotfiles midir acaba? Ve EndeavourOS sistemine hyprland kurduğumda nvidia ekran kartı için yine ekstra uğraşmam gerek değil mi?

Config dediğiniz indirmek istediğim dotfiles midir acaba? Ve EndeavourOS sistemine Hyprland kurduğumda NVIDIA ekran kartı için yine ekstra uğraşmam gerek değil mi?

Yanlış yazmışım evet dotfiles olacak.
Hocam NVIDIA kartları şu an Hyprland ile düzgün çalışmıyor.

Arch kullanmak isterseniz

GitHub - JaKooLit/Arch-Hyprland: For automated installation of Hyprland on Arch or any arch based distros

Bu scriptte NVIDIA kartları için bir seçenek vardı diye hatırlıyorum kurulum esnasında.
Hem güzel görünümü var bir de bunu deneyebilirsiniz.

Yanlış yazmışım evet dotfiles olacak.
Hocam NVIDIA kartları şu an Hyprland ile düzgün çalışmıyor.

Arch kullanmak isterseniz

GitHub - JaKooLit/Arch-Hyprland: For automated installation of Hyprland on Arch or any arch based distros

Bu scriptte NVIDIA kartları için bir seçenek vardı diye hatırlıyorum kurulum esnasında.
Hem güzel görünümü var bir de bunu deneyebilirsiniz.
Sağolun hocam nvidia kartı için sonradan bir düzenleme yapabilirim eğer hyprlandı düzgün açarsa, fakat dotfiles içinde hyprland indiriliyor mu ekstradan indireyim mi? install sh çalıştırıp yeniden başlattığımda herşey hazır olacak mıdır? Ekstra ayar yapmam .config felan girip birşeyler ayarlamam lazım mıdır?

Sağ olun hocam NVIDIA kartı için sonradan bir düzenleme yapabilirim eğer Hyprland'ı düzgün açarsa, fakat dotfiles içinde Hyprland indiriliyor mu ekstradan indireyim mi? İnstall sh çalıştırıp yeniden başlattığımda her şey hazır olacak mıdır? Ekstra ayar yapmam. Config falan girip bir şeyler ayarlamam lazım mıdır?

Jakoolit scripti hazır olarak Config ve Hyprland'i kuruyor.
Ayar olarak pek bir şey gerekmiyor görünümü değiştirmek dışında.
Kurulumda sorular soracak ona göre kurulumu yapacaktır.

Her şey hazır olacaktır.
Bir deneyin sonucu yazarsınız.

Jakoolit scripti hazır olarak Config ve Hyprland'i kuruyor.
Ayar olarak pek bir şey gerekmiyor görünümü değiştirmek dışında.
Kurulumda sorular soracak ona göre kurulumu yapacaktır.

Her şey hazır olacaktır.
Bir deneyin sonucu yazarsınız.
Tamamdır hocam geri dönüş yapacağım bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı