Hyprland (wayland) neden NVIDIA kartlara önerilmiyor?

Nixist

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Hyprland Wiki'de de gözüme çarptı fakat çok dikkatli incelemedim. Dün forumda takılırken de birkaç yerde gördüm.@tempestian da birkaç yerde söylemiş. Her neyse Hyprland neden NVIDIA kartlara önerilmiyor.

Şöyle ki 930MX NVIDIA ekran kartım var. Dün temiz kurulum yaptıktan sonra heveslenip GitHub'daki Hyprland scriplerinden biri ile Hyprland kurmuştum. Gün içinde de kullandım bir sorun olmadı. Fakat akşama sürücüleri kurmaya çalıştığımda fark ettim archinstall scriptinde Partition kısmını otomatik seçmiştim. Root'a 20GB vermiş. Alan yetersiz hatası alınca fark ettim. Şimdi tekrar kurulum yapıyorum. Ve tiling window Manager kullanmak istiyorum. Ama Hyprland'in NVIDIA ile olan sorunu (artık her neyse) biraz canımı sıktı. Bana bunun sebebini söylerseniz ve X11 için configure edilmesi kolay ve kişileştirilebilirliği yüksek bir tiling window Manager önerirseniz sevinirim.

Sistem.
-------------
i5 7200U.
8 GB 2400MHz.
1TB 5400RPM HDD.
GeForce 930MX.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle herkese merhaba. Hyprland Wiki'de de gözüme çarptı fakat çok dikkatli incelemedim. Dün forumda takılırken de birkaç yerde gördüm.@tempestian da birkaç yerde söylemiş. Her neyse Hyprland neden NVIDIA kartlara önerilmiyor.

Şöyle ki 930MX NVIDIA ekran kartım var. Dün temiz kurulum yaptıktan sonra heveslenip GitHub'daki Hyprland scriplerinden biri ile Hyprland kurmuştum. Gün içinde de kullandım bir sorun olmadı. Fakat akşama sürücüleri kurmaya çalıştığımda fark ettim archinstall scriptinde Partition kısmını otomatik seçmiştim. Root'a 20GB vermiş. Alan yetersiz hatası alınca fark ettim. Şimdi tekrar kurulum yapıyorum. Ve tiling window Manager kullanmak istiyorum. Ama Hyprland'in NVIDIA ile olan sorunu (artık her neyse) biraz canımı sıktı. Bana bunun sebebini söylerseniz ve X11 için configure edilmesi kolay ve kişileştirilebilirliği yüksek bir tiling window Manager önerirseniz sevinirim.

Sistem.
-------------
i5 7200U.
8 GB 2400MHz.
1TB 5400RPM HDD.
GeForce 930MX.
Yazilan seylere neden cevap vermiyorsunuz?

Wayland AMD kadar compatible degil NVIDIA ile. Ama Hyprland NVIDIA ile çalışıyor, wikide var bakabilirsiniz.

Nvidia Hyprland ile çalışıyor ama animasyonlarda ufak donmalar oluyor diye biliyorum.

X11 kullanan wm olarak i3wm kullanabilirsiniz. Gayet basittir.

Bu da benim i3 yapılandırmam. Arch tabanındaysanız otomatik olarak kurabilirsiniz.

Nvidia Hyprland ile çalışıyor ama animasyonlarda ufak donmalar oluyor diye biliyorum.

X11 kullanan wm olarak i3wm kullanabilirsiniz. Gayet basittir.

Bu da benim i3 yapılandırmam. Arch tabanındaysanız otomatik olarak kurabilirsiniz.
Animasyonlarda bir problem yaşamadım fakat dolphinde klasör simgeleri vs. görünmüyordu

Animasyonlarda bir problem yaşamadım fakat dolphinde klasör simgeleri vs. görünmüyordu
qt5ct, lxappereances indirmen ve simge teması kurup seçmen gerekiyor. Hazır bir masaüstü değil bu, temel şeylerini bile senin ayarlaman gerekiyor.

QT5CT, lxappereances indirmen ve simge teması kurup seçmen gerekiyor. Hazır bir masaüstü değil bu, temel şeylerini bile senin ayarlaman gerekiyor.

Anlıyorum, vakit buldukça kurcalıycam.
Yardımların için teşekkür ederim.

Yazilan seylere neden cevap vermiyorsunuz?

Wayland AMD kadar compatible degil NVIDIA ile. Ama Hyprland NVIDIA ile çalışıyor, wikide var bakabilirsiniz.
Sana da teşekkür ederim dostum, her sorumu cevapladın

Son düzenleme:
Ben NVIDIA ile sorunsuz çalıştırıyorum. Bazen bir iki ayarı değiştirmek gerekebiliyor bu tür durumlar da genellikle Hyprland dokümantasyonunda belirtiliyor. Özellikle Hyprland-NVIDIA paketini yüklemek lazım (Hyprland'in geliştiricisi bu paketin sağlayıcısı değil, başka birisi NVIDIA'ya uyarlıyor), yoksa entegre grafik kartı varsa onunla çalışır.

Zaten soru cevaplanmış gibi gözüküyor ama xdg-desktop-portal-Hyprland GNOME veya KDE portalları ile çalışmıyor ona da dikkat etmek lazım. Root klasörüne 60GB yetmez ama bu Hyprland ile ilgili bir sorun gibi gözükmüyor, üzülmemek için baştan büyütmek lazım, özellikle CUDA gibi meselelerle uğraşılacaksa. Saçımı başımı yolduruyordu az daha. 🙃

Technopat Haberler

Geri
Yukarı