Hyundai Elantra Alınır mı?

Benim sitemim sadece DSG'ye değil ki. Çift kavrama hele bir de kuru olanlarını sabaha kadar gömebilirim. Konu mesajimda fark ettiysen DCT'ye geçirdim.
Ben bu şanzıman tipine değil de çok fazla yol yapan ve düşük motor güçlerine sahip arabalarda bu şanzımanları kullanan firmalara sitem ediyorum. Yılda en fazla 5-10 bin km arası yol yapacağım, keyif kullanımı için 400 beygir ve üstü araçta bu şanzımanı verseler severim. Neredeyse kesintisiz ivmelenme gibi bir duyguyu yaşarken çift kavramanın olası problemlerini göz ardı ederim büyük keyifle. Hem üretim maliyeti çok daha yüksek, haliyle arabanın fiyatını artırıyor hem de güvenilirlik oranını düşürüyor. Buna karşılık sağladığı getiriler neler? 1 saniye daha hızlı 0-100 hızlanması ve ortalamada 1 litre kadar daha düşük yakıt tüketimi. En başta maliyet/fayda oranına göre gereksiz normal araçlar için ama eskisi kadar da korkmaya gerek yok. Milyonlarca insan (Avrupa'da büyük orandaki kısım) sadece baskı balata değişimiyle sorunsuz 200 bin km üzeri kullanıyorken yapılabilir bir tarafı var demektir.

Tork konvertörlü vites kullanan C segmenti araç göremedim henüz, gerçekten olsa iyi olurdu.
PSA'nın hemen öncesi ve ilk 2 yılında Opel kullanıyordu Astra K kasada tork konvertör. Jeep Compass'ta da 9 ileri ZF tork konvertör var.

Son düzenleme:
Peugeot 2008, 3008 var. B segment ve C segment. Citroen de kullanmaya başladı. Fransızlar son yıllarda kafasini kullanmaya başladı. VW gibi bir markanın neden bu kadar inat ettiğini anlamak güç. VW'yi de geçtim, Doğuş Oto DSG'den iyi kazanıyor, e çark dönüyorsa bozmaya gerek yok.

Peugeot 2008, 3008 var.
Demek ki iyi bakmamışım hocam . VW' nin bunu reklam amaçlı kullandığını düşünüyorum. Çünkü ne zaman Passat'çı veya VW' ci kitle ile konuşsam DSG konusunu açar, sevdiğim arabalardan bahsetsem "DSG var mı?" diye sorarlar. Kullanan sıkıntılarını da çeker diyorum, ben tork konvertörlü şanzımanımla mutluyum.

VW'nin bunu reklam amaçlı kullandığını düşünüyorum.
Firmalar kendi marka algılarını yaratırken kendilerine has teknolojileri öne çıkarmayı severler. Mesela aynı çalışma mantığına sahip aynı tip motorların farklı firmalarda çok ufak değişiklikler ile farklı kısaltmalarla öne çıkarılma nedenlerinden biri de bu. Yalnız VAG karakteristik şanzıman olarak DSG (premiumda S-Tronic) gibi çift kavrama değil de tork konvertör seçmiş olsaydı keşke diyorsun tabi ister istemez.

@kt2 Bu ülkedeki VW ve BMW tayfasını anlamak zor zaten. 2 şirketin de ürettikleri araçlar güzel ve kaliteli ancak kullanan kişiler tam mağara adami, hoduk tipler. Trafikte kendilerini belli ediyorlar zaten.

Birisi tok kapicı, diğeri 3 harfci. Piyasada temiz bir tane BMW yok.

Ben de dediğim gibi CVT kullanıyorum. Gereksiz harcamalarımi kısarsam performanslı bir tork konvertörlu araç alacağım inşallah.

İfadeler: kt2
kendilerine has teknolojileri öne çıkarmayı severler
Kullandıkları teknolojileri tabii ki öne çıkarmalılar, alıcıya ulaşmak için bu şart. Sadece bu teknolojilerin hepsi kendine has değil. Bilen biliyor, bilmeyenin pek de umrumda değil zaten.
Bu ülkedeki VW ve BMW tayfasını anlamak zor zaten. 2 şirketin de ürettikleri araçlar güzel ve kaliteli ancak kullanan kişiler tam mağara adami, hoduk tipler. Trafikte kendilerini belli ediyorlar zaten.
Bazı istisna sürücüler vardır ama dediklerinize tamamen katılıyorum. Umarım istediğiniz arabayı en kısa sürede alırsınız

Siz genelleme yapıp "Japon markaları turbo kullanmıyor" demiştiniz.
Ben Türkiye için konuşuyorum, bana ne diğer pazarlarda turbo motor kullanıp kullanmadığından, sen o araçları almıyorsun, sen buradaki araçları alıyorsun, buradaki araçlara göre öneri veriyorsun. Türkiye pazarında olan Japon araçlar için öyle dedim, baştan beri de sana bunu diyorum. Başka pazarları da işin içine katmak yanlış.

Turkiye pazarı çok dar ve boş. Paketlerden tutun motor seçeneklerine kadar imkanlar çok kısıtlı oluyor. Şirketlerin TR pazarında imkan kistigi da bir gerçek. Avrupa ve Amerika pazarında büyük olaylar dönüyor, biz de uzaktan izliyoruz...

Zaten kötü demedim. Bu fiyat aralığında paramı Hyundai'ye vermezdim şahsen. Yoksa tercih edilebilir. Kaldı ki, Türkiye'de Elentra, Accent Blue, i30 vb. modelleri çok yaygın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…