Hyundai i20 1.4 MPI Alınır mı ?

O zaman şöyle diyeyim araç arıyorum yaklaşık 1.5 aydır araçlardan çok iyi anlamadığım içinde bir çok model ve farklı marka araçlar çıkıyor karşıma sıralama yapacak olsam.
1-Renault Clio 1.0 Tce
2-Hyundai i20 1.4 MPI.
3- Yani mecbur kalırsam o fiyat aralığında araç bulamazsam temiz ve bakımlı mecburen 1.3 multijet egea manuel almak zorunda kalacağım. Sizce sıralamam nasıl?
evet dizel araç kısa mesafe sevmez fakat tadında devirli kullandığın sürece sıkıntı olmayacakdır, arkadaşın dediği gibi şirket aracı olayı biraz can sıkıyor yanlızca. ben epeyce i20'de kullandım clio 5'de kullandım 1.3 egeayada bindim, atmosferik i20 şehir içinde çok yoruyor çünkü 1.0 ve 1.2 performans konusunda gerçekden rezalet, 1.4'leri turbolu olduğu için gayet yeterli tek can sıkan noktası aracı kullanmaya ilk başladığımdan beri şehir içi kullanmama rağmen belirgin rüzgar sesi duymam oldu, senin yerinde olsam tercihim clio 5'den yana olurdu çünkü aralarındaki en iyi iç mekan malzeme kalitesi, konfor-yalıtım o araçda, performans konusundada 1.0 tce bile yetersiz hissettirmiyor. ayrıca xtronic cvt şanzımanda tork konvertörü olduğunu belirtmek isterim. merak ettiğin konular varsa 3 araç içinde detaylıca cevaplarım.

evet dizel araç kısa mesafe sevmez fakat tadında devirli kullandığın sürece sıkıntı olmayacakdır, arkadaşın dediği gibi şirket aracı olayı biraz can sıkıyor yanlızca. ben epeyce i20'de kullandım clio 5'de kullandım 1.3 egeayada bindim, atmosferik i20 şehir içinde çok yoruyor çünkü 1.0 ve 1.2 performans konusunda gerçekden rezalet, 1.4'leri turbolu olduğu için gayet yeterli tek can sıkan noktası aracı kullanmaya ilk başladığımdan beri şehir içi kullanmama rağmen belirgin rüzgar sesi duymam oldu, senin yerinde olsam tercihim clio 5'den yana olurdu çünkü aralarındaki en iyi iç mekan malzeme kalitesi, konfor-yalıtım o araçda, performans konusundada 1.0 tce bile yetersiz hissettirmiyor. ayrıca xtronic cvt şanzımanda tork konvertörü olduğunu belirtmek isterim. merak ettiğin konular varsa 3 araç içinde detaylıca cevaplarım.
Çok teşekkür öncelikle vaktinizi ayırdığınız için yani aslında sorum şu ben bir tane araç seçicem ve direk alacağım. Babama clio, hyundai, egea diye ayrı ayrı söyleyince oda haklı olarak bir tane araç seç onu araştır ve alalım diyor.

Hocam, bir takım bilgileri yanlış biliyorsunuz. 1.4 motorlar atmosferiktir. CVT şanzımanlar tork konvertörlü değildir. Çalışma prensipleri ve türü tamamen farklıdır. Bilginiz olsun.

1.0 ve 1.2 motorları rezalet, 1.4'ler güzel gidiyor yakıtıda çok kötü değil, düşük segment her Japon arabasında olduğu gibi düşük hızlarda şehir içinde bile araç belirgin şekilde rüzgar sesi içeri alıyor, şehir içi kullanım için yeni kasa 1.3 Multijet Egea en mantıklı seçenek olur bu bütçede, illaki HB alacağım diyorsan 2020 sonrası 1.0 TCe veya 1.3 TCe Clio bakabilirsin, i20'den çok daha iyi bir seçenek olacakdır.
1.0 ve 1.2 motorların rezalet olma sebebini açıklar mısın çok merak ettim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı