Hz farkları ve FPS Hz orantısı

• Konuyu başlatan 381258
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 1.057

381258

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, size birkaç sorum olacaktı. Öncelikle 240 Hz monitör aldığımızda 240 FPS mi oynamamız gerekiyor? Benim Hz kadar mı FPS almamız gerek oynarken? Bir de ben Hertz'lerin ne kadar fark ettiğini nereden anlayabilirim monitör değiştirmeden? Yani 60 Hz ile 240 Hz arasında ne kadar fark var? Çok fark vardır ama ben bunu monitör değiştirmeden göremez miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör değiştirmeden anlayamassın. Ben 60hz'ten 144hz'e geçince baya şaşırmıştım. FPS oyunlarını 60hz'de oynayamaz oluyorsun 144hz'i görünce.

60 Hz monitörde 60 FPS üstünü hissettirmez diye biliyorum vallahi 75Hz monitörüm var CS'de 250FPS alıyorum bir fark hissetmiyorum.

Monitör değiştirmeden anlayamassın. Ben 60hz'ten 144hz'e geçince baya şaşırmıştım. FPS oyunlarını 60hz'de oynayamaz oluyorsun 144hz'i görünce.
O kadar mı fark ediyor gerçekten? Peki 144 hz aldığımda FPS sınırımın olması gerekli mi? Yani FPS sınırımı sınırsız yapabilir miyim limitimi?
60 Hz monitörde 60 FPS üstünü hissettirmez diye biliyorum vallahi 75Hz monitörüm var CS'de 250FPS alıyorum bir fark hissetmiyorum.

Yani FPS'nin HZ üstü olması bir sıkıntı çıkarmaz değil mi? Yırtılma falan oluyormuş o yüzden soruyorum.

Yani 60 Hz ile 240 Hz arasında ne kadar fark var? Çok fark vardır ama ben bunu monitör değiştirmeden göremez miyim?
60 Hz'ye dönersen donuyor gibi hissedeceksin. Aşırı derecede fazla fark var.
Benim Hz kadar mı FPS almamız gerek oynarken?
Eğer 240Hz bir monitörün varsa ama 167FPS alıyorsan 167Hz görürsün. Aldığın FPS kaçsa o kadar Hz görürsün. Monitörün Hertz'i alabileceğin maksimum değer diyebiliriz, aldığın FPS kadar görürsün.
O kadar mı fark ediyor gerçekten? Peki 144 hz aldığımda FPS sınırımın olması gerekli mi? Yani FPS sınırımı sınırsız yapabilir miyim limitimi?
Yapabilirsin, ama gerek yok kartı boşuna yormaya.

60 Hz'ye dönersen donuyor gibi hissedeceksin. Aşırı derecede fazla fark var.

Eğer 240Hz bir monitörün varsa ama 167FPS alıyorsan 167Hz görürsün. Aldığın FPS kaçsa o kadar Hz görürsün. Monitörün Hertz'i alabileceğin maksimum değer diyebiliriz, aldığın FPS kadar görürsün.

Anladım. Teşekkürler.

Yani FPS'nin HZ üstü olması bir sıkıntı çıkarmaz değil mi? Yırtılma falan oluyormuş o yüzden soruyorum.
Yapabilirsin ama 144 FPS'in üstü ekranına yansımaz. Bilgisayarının 144 FPS vericek kadar güçlü olduğundan emin ol.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı