Hz mi? Çözünürlük mü?

Bu arada sırf 1080p diye AAA oyunlarda 240 Hz alacağınızı düşünmeyin. Ekran kartı kendini tamamen kullanmaya zorlamayacaktır bile. Yani 240 FPS alamayacağınız için boşuna para vermiş olacaksınız. CS:GO gibi oyunlar da oynamıyorsanız tamamen saçma olur zaten.

Hiçbir ekran kartının 5 yıl garantisi yoktur zaten. 2 yıl aralıklarla ekran kartını yükseltip monitörden yine aynı şekilde faydalabilirsin.

ileride daha yüksek sistem isteyen oyunlarda FPS sorunu yaşamak da istemiyorum
O zaman o oyunları 240 Hz oynayamazsan sana ne faydası olur o monitörün? 2k daha mantıklı geliyor banada. Diğer arkadaşlardan farklı bir neden söyleyeyim, monitörü sadece oyun amaçlı kullanmayacaksın yeri gelecek film, video izleyeceksin ve bu durumlarda 2k farkını anlayabilirsin.

144 Hz olan monitörü tercih etmeniz sizin için bana kalırsa daha iyi olur. Daha önceden daha yüksek hızlarla monitör kullananların gözleri ile ilgili sorunları olduğunu gördüm. Ve onun yüzünden hızı değiştirip öyle giriyorlardı oyunlara. Fakat sen bu sorunu yaşamaya bilirsin. Ama bana kalırsa da o hıza gerek yok zaten o kadar FPS almada çok zor. Bu arada çoğunlukla da turnuvalarda 144Hz monitörler kullanılır.

Benim için açıkçası yumuşaklık daha ön planda. Ha bu tabiki grafikleri önemsemediğim anlamına gelmez, önemsemesem 1070 ti almam zaten saçmalık olur. Ama muhtemelen 2K alırım çoğu kişi tavsiye etti nasıl olsa

Yeni bir alternatif buldum, 180 Hz 1080P G-sync.

Hocam CS GO tarzı oyunlar oynamayacağınızı belirtmişsiniz. Diğer oyunlarda zaten 200+ FPS' ler olmayacaktır. Bu sebeple diğer arkadaşların söylediği gibi hem video,film izlerken hemde oyunlarda dengeli performans almak için 2K ekran doğru seçim görünüyor. 180 HZ 1080P yerine 2K 144 HZ çok daha mantıklı. Yinede karar sizin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı