HzYasuo - Mustafa Yavuz'un Üyeliğinin Reddedilmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şöyle biraz takipçisi olan kişiler hemen yaşadığı en ufak mağduriyeti post atıyor ya ifrit oluyorum.

Takipçisi olan, bir kitleyi yönlendirebilen herkese sorumluluk eğitimi verilmeli. Ellerindeki gücün farkında olmuyorlar bazen, ne yaptıklarına kendileri de inanamıyorlar sonra.

Hz. Yasuo basit bir sorun yaşamış. At bir email, problemini anlat? Ama yoook, takipçisi var, hemen hikayelerde paylaşıp botlarının hareketini izleyip kıkırdaması lazım.

400 tane takipçisi olsaydı, almıyorlar hüü diye çıkacak adam bi ton takipçisi olunca linç tayfayı harekete geçirmiş. Ya da geçirmek istememiş ama kitle ister istemez saldırıyor tabi, internet burası.

Problemle alakalı ise @Ali Güngör gerekli cevabı vermiş.
 
Ne olursa olsun ben hazretiyasuo'nun Technopat sosyalde Recep Baltaş'la LoL oynadığını görmeden ölmem.
Bir ara "Recep abi gel valorant oynayalım" diyen biri vardı. Bunun ikinci versiyonu olur.
 
Arkadaşlar, bir oyun yayıncısı olan ve HzYasuo takma adını kullanan Mustafa Yavuz isimli kişi, Technopat Sosyal üyeliği için başvuru yapmış. Başvuru metnine "31" yazdığı için, e-postası da yasuo içerdiği için (Mail'ın tamamını yazmayayım) Spam olarak görülmüş ve reddedilmiş. Özetle spam hesap açılış işlemine benzer bir durum gören moderatör mantıklı davranarak reddetmiş. Red mesajı olarak da varsayılan "Gereksiz" ibaresi başvuru yapan kullanıcıya gitmiş. Bu mesaj varsayılan birkaç red mesajından biri zaten, Spam ne diye soran çok olduğu için zamanında Türkçeleştirildi. Ancak ne yazık ki hala anlaşılamadığını görüyoruz.

HzYasuo isimli Mustafa Yavuz Instagram hesabında da bunu hikaye olarak paylaşmış, kendisine gereksiz denilerek ayıp edildiğini iddia etmiş. İzleyiciniz olarak bana neden ayıp ettiniz diye de sitem etmiş. Bunun üzerine 760.000 küsür Instagram takipçisinden yaklaşık 20-30 kişi Technopat Instagram hesabında spam yorum yapmaya ve "ayıp ettiniz" diye yorum yazmaya başlamış. Login • Instagram ve https://www.youtube.com/channel/UCLsvFpHCv0LAJLJiMKyrKBw hesaplarıdır. Instagram'da yazmış, Instagram'da yanıtlandı.

Durumu gördüm, neden spam geldi bir de bize "Ayıp etmişsiniz" diye sitem eden yorumlar geldi diye merak ettim. Araştırınca karşıma yukarıda yazdığım durum çıktı. Araştırınca diyorum zira internet üzerinde güncel gündemim yayıncı hikayelerini takip etmek değil. Bir olay olduğunda anında görmüyorum genellikle, moderatörler raporluyor. Bu yüzden "Ayıp etmişsiniz" diye yorum görünce, "Allah Allah ne yapmış acaba?" diye bayağı bir kurcalamam gerekiyor. Neyse ki FreeYasuo hashtag'i de kullananlar olmuş, iki dakikada konuyu anlayıp, hikayeyi bulup durumu analiz ettim.

Özetle kimseye ayıp edildiği yok, Mustafa Yavuz da madem izleyicimiz ve takipçimiz, o da herkes gibi ancak kurallara uyarak üye olabilir. Uymayacaksa da olmayabilir, Spam ve Troll davranışlar, siber zorbalık ve benzeri şeylere karşı tolerans göstermediğimizi bizi izleyen herkesin bilmesi lazım.

Instagram'daki kullanıcılar da ne oluyor diye sordu, arada bir soru cevap yaparak yanıtladım, burada görebilirsiniz:


Çok gerekli miydi diye sorulabilir, ancak özellikle "izleyicinizdim, bana neden gereksiz dediniz" türü bir sitem görünce üzülüp açıklamak istedim. Aynı gün 20.000 TL trafik cezası da almış hikayesinden gördüğüm kadarıyla, herhalde bizi suçlarken kafasında bu durumun stresi de vardı, geçmiş olsun ama trafik kurallarına da uysun.

Sıcağı sıcağına yanıtlamayınca herkes kafasında kuruyor da kuruyor. Benzeri yanıtlanmayan bir tür olay vardır ama biraz altı araştırılsa bizim kimseye saldırmadığımız, kimisinin yanlış anlaşılmayla, bazı durumlarda da art niyetle alınganlık ve mağduriyet çıkarttığı görülecektir. Burada Mustafa Yavuz sitem ettiği için art niyet ithaf etmiyorum kendisine, ama bunu kötü niyetle yapanlar da olmuştu ve onların hikayeleri vb. bu şekilde yanıtlanmadı. Ancak yanıtlanmayan konular daha sonra bir ton farklı yorumlanan konu ve paylaşıma dönüştüğü için cevap vermek artık daha mantıklı geliyor.
Aklınca makara yapmak isteyen bir çocuk sadece. Babasının çiftliği değil burası.
 
TL;DR var mı ?
 
Üyelik sebebi olarak 31 yazmış sanırım nick değil, mesaj sadece 31 olunca her türlü troll davranış. Moderatör onaylamamakla doğru yapıyor burada. Düzgünce üye olmak istiyorsan ismin ya da takma adınla sadece başvuruyu gönderirsin, o kadar.
Evet, her türlü yanlış yapmış. Hele de kendi hatasına bakmadan kitlesini size doğru yönlendirmekle.. Umarım aradaki buzlar erir.
 
1618502737376.png


Şey ayrı yazılır zaten foruma kabul edilse bile yazım yanlışından ban yerdi kesin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı