i-7 4790k OverClock

Ahmet YEŞİL

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, haziran sonu temmuz başı toplayacağım sistemin ana parçaları bunlar:MSI z-97 gaming 5 anakart, MSI gtx970 ekran kartı, INTEL Core i-7 4790k işlemci, CM Nepton 120xl sıvı soğutma, GSKILL (2x8) gb bellek vs. yardım istediğim konu ise bu sistemde bu işlemciye overclocku sisteme zarar vermeyecek şekilde aşırı olmadan nasıl yapabilirim? Yani kaç GHz'e çıkarabilirim? (İşlemci normalde 4 turboyla 4.40 GHz.)

Şimdiden teşekkürler herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım, peki bu deneme yanılma neye göre olmalı? Mesela ben 5.0 GHz istiyorum. Direk 5.0'a göre değerleri ayarlasam işlemcinin zorlanıp zorlanmadığını nasıl anlayabilirim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım,peki stabilite testi için önerebileceğiniz bir program var mı ?

Prıme95 adlı program kararlılık testi için iyidir. Bu testi gerçekleştirirken sıcaklıkları takip etmeniz gerekmekte. Onun içinde AIDA64 veya HWMonitör kullanabilirsiniz.

Mühendislik hesaplamaları yaptırıyorum. Alalı 2 gün oldu, superpi ile sorunsuz çalıştı. Henüz ciddi yük altına sokmadım. Bugün 2 saat kadar burntest yapıp sonucu bildiririm inşallah.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı