İşlemci Kullanımının Oyunlara Etkisi

Nightswt

Kilopat
Katılım
22 Kasım 2016
Mesajlar
1.106
Çözümler
3
Uzun zamandır dikkat ediyorum. İntel işlemcim yüksek grafikli oyunlarda ve iyi işlemci isteyen oyunlarda hep kendini %100 kullanıyor ama yine de takılma problemi yaşamıyorum akıcı şekilde oynuyorum. Bunun nedeni ne? Normalde takılması gerekmiyor mu? İlerde ben upgrade yaptığımda günümüzün güçlü işlemcilerinde İntel oyunlarda daha fazla FPS verirken AMD ise daha düşük işlemci kullanımı avantajı sunuyor. Biri 90'ını kullanırken diğeri 60'ını kullanıyor. 30 FPS'in altına düştüğünde oyunlar her bilgisayarda takılır. İntel burada FPS avantajından dolayı takılma yaşamazken AMD düşük kullanımı olmasına rağmen bir oyunda daha az FPS verdiği için oyunda takılmalar yaşamayacak mı? Fiyat konusunu alırken bir tarafa bırakacağım. Bu soru biraz da ileride alacağım işlemci seçimimi etkileyecek. Aydınlatırsanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Amd oyun konusunda İnteli geride bırakıyor ama soğutma güzel olması lazım verdiği FPS değerleri intelden daha yüksek
 
Soru ve istek biraz karışık olmuş. Ama burada Intel ve AMD işlemci şeklinde değil de model üzerinden gitmek daha mantıklı ve doğru olur. Mesela şu an yaşadığınız durumu hangi donanımlar ile yaşıyorsunuz? Ona göre sorunun devamını konuşabiliriz.
 
Bence Ryzen işlemciler oyun için daha iyi çünkü hem çok çekirdekli hem de fazla izlekli.
AMD işlemcilerinde stok soğutucuları işlemcinin gücü fazla ise güçlü zayıf ise güçsüz bir fan gönderiyor.
Amd oyun konusunda İnteli geride bırakıyor ama soğutma güzel olması lazım verdiği FPS değerleri intelden daha yüksek
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı