I yerine i yazanlar

Açıkçası ben Türkçe karakter kullanılmadan yazılan yazıları okumakta zorlanmıyorum, hatta çoğu zaman fark etmiyorum bile.
Olay anlamamak değil, koyduğum fotoğrafta bulunan yazıyı da anlayabiliyorsun.
Ekran Resmi 2022-08-07 10.38.49.png
 
Bazılarını görüyorum; ı yerine I, C yerine C falan yazıyorlar. "üniversitede cok dikkat et diyorlar bana. Erkeklerin geneli çıkarlari için kandirmaya calisiyorlarmis. Nasil kandiriyorsunuz?" son olarak bu konuda gördüm. Rahatsız edici. Onaylanırken bunlar kontrol edilmiyor mu? Uyarı alıp ya konunun onaylanmaması ya da konunun düzeltilip açılması gerekiyor diye düşünüyorum.

Öncelikle herkes Türkçe yazmak zorunda değil. Zaten çoğu kişi yabancı olduğundan zorlanabiliyor. Bu arada sen de yanlış yazmışsın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bazılarını görüyorum; ı yerine I, C yerine C falan yazıyorlar. "Üniversitede cok dikkat et diyorlar bana. Erkeklerin geneli çıkarlari için kandirmaya calisiyorlarmis. Nasil kandiriyorsunuz?" son olarak bu konuda gördüm. Rahatsız edici. Onaylanırken bunlar kontrol edilmiyor mu? Uyarı alıp ya konunun onaylanmaması ya da konunun düzeltilip açılması gerekiyor diye düşünüyorum.

Cok dogal bir sey.
 

Geri
Yukarı