Çözüldü i3 1005G1 95 derecede çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

reasinx

Hectopat
Daha fazla  
Laptopun özellikleri:
İşlemci: i3 1005G1,
Ekran kartı: UHD Graphics,
RAM: 2x4 2667 MHz.

Bu sisteme sahibim. GTA V oynarken MSI Afterburner programının oyundayken yazdığı işlemci derecesi 95'e kadar çıktı. Sizce laptop yanar mı? Veya bir sorun oluşur mu?

Çözüm
Hocam korkuyorum bir şey olur diye.
Undervolt sisteme zarar vermez.

Dilerseniz başlayalım. Merak etmeyin tekrardan söylüyorum. Tedirgin olacak bir şey yok. Çünkü kalıcı hasar söz konusu değil. Geçici hasar da söz konusu değil.

Undervolt biraz titiz bir iştir. Doğru değerler olmazsa hemen tepki gösterir. Eğer doğru değerler yazamaz isek sistem donar ya da mavi ekran verir. Paniğe gerek yok. Sistemi Power tuşundan kapatın. Ardından yeniden açın.

Ben olabildiğince etkili bir Undervolt yapmaya çalışacağım.

İlk olarak ThrottleStop indirin ve FIVR sekmesinin fotoğrafını atın.
@reasinx bu arada programı RAR'dan çıkarmayı unutmayın.
Hocam korkuyorum bir şey olur diye.

Dilerseniz başlayalım. Merak etmeyin tekrardan söylüyorum. Tedirgin olacak bir şey yok. Çünkü kalıcı hasar söz konusu değil. Geçici hasar da söz konusu değil.

Undervolt biraz titiz bir iştir. Doğru değerler olmazsa hemen tepki gösterir. Eğer doğru değerler yazamaz isek sistem donar ya da mavi ekran verir. Paniğe gerek yok. Sistemi Power tuşundan kapatın. Ardından yeniden açın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Undervolt biraz titiz bir iştir. Doğru değerler olmazsa hemen tepki gösterir. Eğer doğru değerler yazamaz isek sistem donar yada mavi ekran verir. Paniğe gerek yok. Sistemi Power tuşundan kapatın. Ardından yeniden açın.

1626177008620.png

Tamamdır erişimimiz var. Başlayabiliriz.

Ekranın orta üst kısmında 4 adet birim var. Görebilirsiniz. (CPU Core, CPU Cache vb...)

İlk olarak oradan CPU Cache'i seçin.

***CPU Cache en hassas birimdir. Bunu ayarlandıktan sonra diğerleri çerez gibi ayarlanır. En zor ayarlanan değer genelde budur. Biraz uğraşmamız gerekebilir.

Ardından hemen altında "Unlock Adjustable Voltage" tikini işaretleyin.

Sonrasında tiklediğimiz yerin hemen altında Offset Voltage'i göreceksiniz. Range'i 250mV yapın. Ardından Offset Voltage değerini -100 olarak ayarlayın. -100 olarak ayarladıktan sonra sağ altta Apply'a basmayı unutmayın. Apply'a bastıktan sonra Sistem donması yada Mavi ekran yemediyseniz gayet güzel. Vir sorunla karşılaşmadığınızı varsayarak şimdi -125 değerine çıkın Apply'a basmayı unutmayın. Eğer yine mavi ekran yada sistem donması yaşamazsanız gerçekten güzel. Şimdilik bunu böyle bırakabilir diğer birimlere geçebiliriz.

Şimdi ekranın yine orta üst kısmından CPU Core'u seçin. Ve yine tiki işaretleyin. Offset Voltage'i bu sefer -140 olarak ayarlayın. Bir sorun yok ise şimdilik böyle kalsın. İleride artırabiliriz. Şimdilik işlemciyi tanıyoruz. Apply'a basmayı unutmayın.

Ekranın orta üst kısmından bu sefer de System Agent seçin ve artık işi kavradığınızı düşünerek -40'lık Undervolt edin. Apply'a basmayı unutmayın.

Son durumu bana bildirin.

Ekranın orta üst kısmında 4 adet birim var. Görebilirsiniz. (CPU Core, CPU Cache vb...)

***CPU Cache en hassas birimdir. Bunu ayarlandıktan sonra diğerleri çerez gibi ayarlanır. En zor ayarlanan değer genelde budur. Biraz uğraşmamız gerekebilir.

Ardından hemen altında "Unlock Adjustable Voltage" tikini işaretleyin.

Sonrasında tiklediğimiz yerin hemen altında Offset Voltage'i göreceksiniz. Range'i 250mV yapın. Ardından Offset Voltage değerini -100 olarak ayarlayın. -100 olarak ayarladıktan sonra sağ altta Apply'a basmayı unutmayın. Apply'a bastıktan sonra Sistem donması yada Mavi ekran yemediyseniz gayet güzel. Vir sorunla karşılaşmadığınızı varsayarak şimdi -125 değerine çıkın Apply'a basmayı unutmayın. Eğer yine mavi ekran yada sistem donması yaşamazsanız gerçekten güzel. Şimdilik bunu böyle bırakabilir diğer birimlere geçebiliriz.

Şimdi ekranın yine orta üst kısmından CPU Core'u seçin. Ve yine tiki işaretleyin. Offset Voltage'i bu sefer -140 olarak ayarlayın. Bir sorun yok ise şimdilik böyle kalsın. İleride artırabiliriz. Şimdilik işlemciyi tanıyoruz. Apply'a basmayı unutmayın.

Ekranın orta üst kısmından bu sefer de System Agent seçin ve artık işi kavradığınızı düşünerek -40'lık Undervolt edin. Apply'a basmayı unutmayın.

Hocam Offset Voltage -100.6 oluyor sadece.

Ekranın orta üst kısmında 4 adet birim var. Görebilirsiniz. (CPU Core, CPU cache vb...)

***Cpu cache en hassas birimdir. Bunu ayarlandıktan sonra diğerleri çerez gibi ayarlanır. En zor ayarlanan değer genelde budur. Biraz uğraşmamız gerekebilir.

Ardından hemen altında "unlock adjustable voltage" tikini işaretleyin.

Sonrasında tiklediğimiz yerin hemen altında offset Voltage'i göreceksiniz. Range'i 250mv yapın. Ardından offset voltage değerini -100 olarak ayarlayın. -100 olarak ayarladıktan sonra sağ altta Apply'a basmayı unutmayın. Apply'a bastıktan sonra sistem donması ya da mavi ekran yemediyseniz gayet güzel. Vir sorunla karşılaşmadığınızı varsayarak şimdi -125 değerine çıkın Apply'a basmayı unutmayın. Eğer yine mavi ekran ya da sistem donması yaşamazsanız gerçekten güzel. Şimdilik bunu böyle bırakabilir diğer birimlere geçebiliriz.

Ekranın orta üst kısmından bu sefer de System agent seçin ve artık işi kavradığınızı düşünerek -40'lık undervolt edin. Apply'a basmayı unutmayın.

Hocam -100 yapıp Apply'e bastım ve sistem dondu siyah ekranda kaldı. Güç tuşundan kapatıp tekrar açtım laptopu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı