i3 10100 Sistem Valorant FPS düşmesi

regolü

Yoctopat
Katılım
26 Eylül 2021
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba bilgisayarımın teknik özellikleri şu şekilde.
Anakart: MSI H410 m A-PRO
RAM: 16 GB Corsair.
Ekran kartı: Intel UHD 630.
İşlemci: Intel i3 10100.
SSD: SanDisk 480 GB.
Arkadaşlar ben bundan 3 hafta öncesine kadar stabil bir şekilde Valorant oynuyorum ancak 3 hafta önce garip bir şekilde oyuna girdiğimde daha giriş ekranında bile FPS 0'a düşüp geri yükselmeye başladı. Görev Yöneticisi'nden baktığımda GPU kullanımı %70-80ken bir anda 0'a düşüyor ve oyun içi FPS'im 120-150'den 0'a düşüyor ve oyun donuyor. Sıkıntı ekran kartında mı diye düşündüm ve CS:GO'da denedim ancak CS:GO gayet stabil şekilde oynanıyor. Bir sıkıntısı yok, sadece Valorant'ta oluyor sürücülerim güncel bilgisayarla ilgili herhangi bir problem olduğunu sanmıyorum. Teşekkürler.
 
0'a düşmesi anlık bir takılmaya işaret eder. Yüksek sıcaklıktan zararlı bir yazılıma, SSD/HDD sorunundan bozuk oyun dosyasına kadar çok fazla ihtimale çıkıyor. Hepsini bir yapabilirsin. Başka oyunlarda (yalnızca CS:GO yetmez) bu olmuyorsa ilk oyun dosyalarını onar derim.
 
Bence de @kinonun dediği gibi yap, eğer işe yaramazsa MSI Afterburner ile sıcaklıkları kontrol et, eğer sıcaklık çok yüksek ise Bad Sector Programı indir bilgisayarına ve oyunun yüklü olduğu diski tara, eğer oda yaramazsa işlemci yi sök ve dikkatli biçimde altındaki pinlerde ve yuvada yamulma falan var mı diye bak ve SAKIN onlara dokunma, eğer yoksa yavaş ve dikkatlice yerine tak, başka çare yok şu anda aklıma gelen :(
 

Geri
Yukarı