i3 10100F işlemci için sistem önerisi

Bütçe
3000

sp1ffy

Femtopat
Merhaba,
5-6 yıl önce toplamış olduğum sistemimden kurtulup yeni bir sistem toplamak için fikirlerinize ihtiyacım var. Öncelikle bugün uygun bir fiyattan i3 10100F işlemci satın aldım ve bunun yanına Max. 3000-3250₺ bandında diğer sistem bileşenlerine bütçe ayırdım. 8x2 RAM ve GTX1650S gibi bir kart düşünüyorum (tek fanlı modelleride olur ısınsada sorun değil) ve 480GB olmak üzere de bir SSD düşünüyorum. Anakart için 10100F'e uygun fiyatla tercihen M.2 destekli olmak üzere ve kasa/psu dahil tüm parçalar için önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart:

RAM:

SSD:

Ekran Kartı:

Kasa:

PSU:

Anakart:

RAM:

SSD:

Ekran Kartı:

Kasa:

PSU:

Fark ettiğim üzere düşündüğüm bileşenlere ayırdığım bütçe yetersiz kaldı. Bütçeyi 3500tl ye çıkartırsam ve kasa psu ikilisini beraber satılan 400-500tl aralığında olan bilindik olmayan markalardan alırsam Gtx1650 gibi bir karta yeterli olur mu bütçem?

Fark ettiğim üzere düşündüğüm bileşenlere ayırdığım bütçe yetersiz kaldı. Bütçeyi 3500TL'ye çıkartırsam ve kasa PSU ikilisini beraber satılan 400-500TL aralığında olan bilindik olmayan markalardan alırsam GTX1650 gibi bir karta yeterli olur mu bütçem?
Kasa ve PSU konusunda ucuza kaçmayın, isterseniz kasadan ve SSD’den kısabilirim.

Kasa ve PSU konusunda ucuza kaçmayın, isterseniz kasadan ve SSD’den kısabilirim.
PSU için tabii ki 80+ olmazsa almam. fiyatlar konusunda işin içerisinde pek olmadığım için bilgim yoktu. Kasanın Zalman gibi kaliteli bir marka olmasına gerek yok görünüşüde pek önemli değil. SSD şu an için 240gb yeterli olacaktır gerektiği zaman 1tb harddisk alabilirim. Ramide tek slot 8 gb alıp sonradan yükseltmeyi düşünebilirim. Önemli olan şu an için ekran kartı. Sizi de çok yormak istemiyorum ama 3500₺'ye GTX1650 gibi bir kartla tekrar değerlendirme şansınız olursa çok sevinirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı