i3 10100F işlemci ısınıyor

Ozan5454545454

Hectopat
Daha fazla  
Son 1 haftadır işlemcim her oyunda çok ısınıyor ve 98-100 gibi derecelere çıkıyor. İlk başta termal macundan şüphelendim ve Arctic MX4 termal macunla denedim 5 derece fark edip 95'e düştü. Bana hala fazla geliyor çünkü hem önceden aldığım FPS değerleri yok hem de çok drop var. Yakın bir zamanda işlemci soğutucusunu da değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce bir yararı olur mu?

Kasam: Rampage Racer ( önü mesh ve üst tarafında da tozluklu bir kısım var. )
İçinde 2 adet fan var biri egzoz diğeri ön tarafında bulunuyor.
Kasamı daha yeni temizlerdim herhangi bir toz yok ve kablo karışıklığı da yok,

Duruma göre işlemciyi garantiye de verebilirim kutu fatura garanti vb. duruyor. Önceden gram böyle bir sorunum yoktu fakat bir anda böyle bir duruma geldim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son 1 haftadır işlemcim her oyunda çok ısınıyor ve 98-100 gibi derecelere çıkıyor. İlk başta termal macundan şüphelendim ve Arctic MX4 termal macunla denedim 5 derece fark edip 95'e düştü. Bana hala fazla geliyor çünkü hem önceden aldığım FPS değerleri yok hem de çok drop var. Yakın bir zamanda işlemci soğutucusunu da değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce bir yararı olur mu?

Kasam: Rampage Racer ( önü mesh ve üst tarafında da tozluklu bir kısım var. )
İçinde 2 adet fan var biri egzoz diğeri ön tarafında bulunuyor.
Kasamı daha yeni temizlerdim herhangi bir toz yok ve kablo karışıklığı da yok,

Duruma göre işlemciyi garantiye de verebilirim kutu fatura garanti vb. duruyor. Önceden gram böyle bir sorunum yoktu fakat bir anda böyle bir duruma geldim.
Ekran kartınız ve RAM'iniz nedir işlemciye çok yük biniyor olabilir. Fan kaç derecede kaç RPM'de çalışıyor bu bilgiler bizim için önemli.

Macun yenilemesine rağmen ısınma devam ediyorsa büyük ihtimal işlemcinin soğutucusu sıkıntılı. Hareket ediyorsa oturmamış demek ki.

2 adet fan mı? Eğer mümkünse en az 2 adet daha kasa fanı alıp işlemci fanı kaliteli bir fanla değiştirilmeli.
Çok masrafa girdim yakın zamanda o yüzden alabilirmiyim bilmiyorum.
Monitör ve işlemci soğutucusu alacağım için bütçemi ona göre ayarlamıştım.
Macun yenilemesine rağmen ısınma devam ediyorsa büyük ihtimal işlemcinin soğutucusu sıkıntılı. Hareket ediyorsa oturmamış demek ki.
Bugün değiştirdim termal macunu.
Değiştirmeden öncede vardı ve kontrol de ettim oturmuşmu diye.
İşlemci soğutucusunu kontrol edin.
Elinizle kontrol edin hareket ediyor mu diye.
Hareket etmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı