i3-10100F işlemci performansı düşmeye başladı

Bütçe
7500

Mustafa Saltık

Kilopat
Daha fazla  
RAM
8GB DDR4 CORSAİR
Anakart
ASUS Prime H410M-F
Merhaba dostlar. i3-10100F sahibiyim ve ilk çıktığı zaman satın almıştım. Son zamanlarda işlemci performansımın oldukça düştüğünü düşünmeye başladım. Performansını ölçebileceğim ve düzgün çalıştığını anlayacağım bir program veya yöntem biliyor musunuz? Aynı şekilde bir problem var ise (sistemsel olarak) nasıl düzelteceğime dair bilgileri de vermesi benim için çok iyi olur.

İkinci olarak kullandığım ekran kartı GT1050 ve bence yetersiz kalıyor. 7500₺ bandında önerebileceğiniz işlemcime en uygun ve F/P ürünü ekran kartı hangisidir. (yenilik durumu benim için önemlidir eski ekran kartlarından olabildiğince önermeyiniz) (2. el düşünmüyorum)

Son olarak bilgisayarıma format atmadan performansını o derecede geliştirecek bir yöntem biliyor musunuz?

Teşekkürler!

İşlemcinizi bir benchmark testine sokup kaç puan aldığına ve Youtube üzerinden sizinle aynı işlemciyi kullananların kaç puan aldıklarına bakabilirsiniz ama 3 aşağı 5 yukarı farklar oluşması normaldir.

İşlemcinizi bir benchmark testine sokup kaç puan aldığına ve Youtube üzerinden sizinle aynı işlemciyi kullananların kaç puan aldıklarına bakabilirsiniz ama 3 aşağı 5 yukarı farklar oluşması normaldir.
Canım kardeşim, güzel kardeşim. Zaten bende onu soruyorum. Bana benchmark testi yap deme yapmayı anlat bende biliyorum test yapmam gerektiğini.

Canım kardeşim, güzel kardeşim. Zaten bende onu soruyorum. Bana benchmark testi yap deme yapmayı anlat bende biliyorum test yapmam gerektiğini.
Atom parçalayın demedim. 5 dakikada baksanız çözebilirsiniz aslında zor bir şey değil.

* Google'a girin, CinebenchR23 yazın. Maxon olur, Microsoft olur herhangi bir siteden indirin.
* İndirilen dosyaya sağ tıkla ve tümünü ayıkla işlemini yapın.
*
Ekran görüntüsü 2023-09-03 084653.png
programını görmüş olacaksınız.
* Bu uygulamaya çift tıklayıp çalıştırın.
Ekran görüntüsü 2023-09-03 084824.png

Böyle bir ekran karşılayacak sizi.

* İlk önce CPU (Single Core) --- Start olan testi yapmak için Start tuşuna basın
* 10 dakika bekleyin, bekledikten sonra işlemcinizin aldığı puanı görebilirsiniz
* Sonra CPU (Multi Core) --- Start olan testi yapmak için Start tuşuna basın ve yukarıdaki söylediklerimin aynısını uygulayın ve bekleyin.

Bu işlemlerin sonunda dediğim gibi aldığınız puanları, internetten sizinle aynı olan işlemciyle yapılmış bu testte alınan puanlarla kıyaslayın. Yapılan testlerde bazı donanım farkları olabilir bu yüzden aynı sonuç olmasını beklemeyin.

Takıldığınız bir yer olursa yine yardımcı olmaya çalışırım.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı