i3-10100F sistem kesinti sonrası %100 CPU kullanımı

cemalbalcik

Megapat
Daha fazla  
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
ADATA SU800
Ekran kartı
GTX950
İşlemci
i3-10100F
Herkese merhaba. i3-10100F işlemcim ve GTX 950 2 GB ekran kartım var, Windows 10 yüklü. Windows Update açık ve sürekli güncel tutuyorum, driverları da bu vasıtayla güncellemiş oluyorum, ayrı bir program kullanmıyorum. Sistem kesintileri 3-4 dakikada bir %100 CPU kullanımına neden oluyor ve oynadığım oyunlar esnasında oyunda donma ve takılmalara neden oluyor. Birkaç konuyu incelediğimde güncellemelerin ve aygıt yöneticisinde bir donanımda hata olup olmadığının kontrolü önerilmiş, iki tarafta da bir problem yok. Yalnızca SSD'm 128 GB ve boş alan 5GB. Hard diskimde ise arada şöyle bir problem oluyor, bir programı açmaya çalıştığımda açılmıyor, hard diskten birkaç saniyeliğine içerisinde bir şey dönüyormuş gibi ses geliyor, sonrasında açılıyor. Bilgisayarımda görebildiğim sıkıntılar bunlar, bir çözüm bulamadım ve artık maalesef oyun oynatmamaya başladı bu sistem kesintileri sorunu. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hard diskimde ise arada şöyle bir problem oluyor, bir programı açmaya çalıştığımda açılmıyor, hard diskten birkaç saniyeliğine içerisinde bir şey dönüyormuş gibi ses geliyor, sonrasında açılıyor.
Sistem SSD'ye kurulu olduğu için HDD kullanılmadığı süreçte kendini beklemeye alır. HDD'yi ilgilendiren bir şey açtığında 2-3 saniye geç açılması bundan dolayıdır. %100 CPU kullanımına neden olan şeyi Görev Yöneticisi üzerinden göremiyor musunuz?

Sistem SSD'ye kurulu olduğu için HDD kullanılmadığı süreçte kendini beklemeye alır. HDD'yi ilgilendiren bir şey açtığında 2-3 saniye geç açılması bundan dolayıdır. %100 CPU kullanımına neden olan şeyi Görev Yöneticisi üzerinden göremiyor musunuz?
Sistem kesintileri diye geçiyor, genelde de %100 CPU kullanıyor ve bilgisayar kilitleniyor, hiçbir işlem yaptırmıyor. Sağolsun moderatör arkadaş başlığı öyle bir düzenlemiş ki sorun anlaşılmıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı