i3 10100F sisteme RAM mi alınmalı SSD mi?

finn1

Hectopat
Merhabalar, uzun süredir araştırıyorum ama kararsızım. SSD mi almalıyım yoksa 8x2 RAM yapıp 16 GB RAM mi yapmalıyım bilgisayarı? Çoğunlukla oyun oynuyorum ve arada YouTube'dan video falan izliyorum. Sizce hangisi daha mantıklı ve daha performanslı olur?

- Sistem Özelliklerim -
AMD RX 560 4 GB Ekran kartı
Intel i3 10100F işlemci
MSI H410M PRO-E Anakart
8 GB 3000MHz RAM

Casper 1920x1080 60 Hz montiör

Kesinlikle günümüzde SSD standart haline gelmiş durumda bence SSD almalısınız ayrıca 8 GB RAM birçok oyun için yeterli.
Siz hangi oyunları oynuyorsunuz ki?

Merhabalar, uzun süredir araştırıyorum ama kararsızım. SSD mi almalıyım yoksa 8x2 RAM yapıp 16 GB RAM mi yapmalıyım bilgisayarı? Çoğunlukla oyun oynuyorum ve arada YouTube'dan video falan izliyorum. Sizce hangisi daha mantıklı ve daha performanslı olur?

- Sistem özelliklerim -
AMD RX 560 4 GB ekran kartı.
Intel i3 10100F işlemci.
MSI H410M PRO-e anakart.
8 GB 3000MHz RAM.

Casper 1920x1080 60 Hz montiör.

Oyun kurulumu yapacaksanız 1 TB'nin altında SSD almanızı önermiyorum.
Bütçeniz varsa bu kadar SSD alın.

Ben aynı durumdayken RAM yükseltmiştim, 8gb RAM çok çabuk doluyor, fakat halihazırda 240gb SSD vardı bende.

Şu anda bilgisayarımda halihazırda 1 TB HDD var ve Valorant, CS:GO, FiveM tarzı oyunlar oynuyorum.

SSD FPS etkilemez bu bir gerçek ama açılıp kapanma, dosya aktarımı tarzı işlerde HDD çok geride kalıyor eğer ki FPS delisi iseniz RAM alabilirsiniz ama bence SSD şart veya şöyle yapabilirsiniz bütçe varsa 120GB SSD alıp Windows'u SSD'ye kurup oyunları HD'de kullanırsınız hem de 8 GB RAM daha eklersiniz ikisi aynı anda olmuş olur.

Kesinlikle günümüzde SSD standart haline gelmiş durumda bence SSD almalısınız ayrıca 8 GB RAM birçok oyun için yeterli.
Siz hangi oyunları oynuyorsunuz ki?

PUBG gibi oyunlarda 8 GB yetersiz kalıyor 10 20 saniye daha fazla bekleyip ama FPS düşmesi yaşamamak daha iyidir.
Peki, tavsiyeniz için teşekkür ederim.

8 GB RAM kullanıyordum 1 hafta önce PUBG 720p Low ayarlar bile oynayamıyordum RAM'ı 16 GB yapınca FPS dropları kökten gitti.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı