i3 10100F vs i3 12100F vs i5 9400F

Technomanyak15

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

3 işlemci arasında kararsız kaldım. Sistemim biraz eski yani anakartım H310M Pro VDH Plus i5 9400F olarak güncellemek mi mantıklı yoksa aynı fiyata 10. ya da 12. nesil i3 işlemciye geçmek mi? Bir de eğer 10. veya 12. nesile geçersem ekran kartım PCI-e 3.0 anakartlar 4.0 destekli uyum sorunu yaşar mıyım? Teşekkürler.

10. nesil islemciye gecmeye degmez ama 12. nesil islemciye ileriye donuk olmasi acisindan gecilir. 9. ve 10. nesil olu soket olarak goruluyor su an.

Bir de eğer 10. veya 12. nesile geçersem ekran kartım PCI-e 3.0 anakartlar 4.0 destekli uyum sorunu yaşar mıyım?

Sorun olmaz.

Eğer geçebiliyorsan 12. nesle geçmeni tavsiye ederim. Çekirdek sayısı olarak 9400F'ten az olsa da güncel sistem, yükseltmesi de kolay olur.

12. nesile geçmeyi düşünüyorum. İlginiz için teşekkür ederim.

12100F almaya bakın uzun süre sizi idare edecektir.

Bende öyle düşünüyorum araştırmalarıma göre performans olarak bir kaybım olmayacak gibi gözüküyor ilginiz için teşekkür ederim.

10. nesil islemciye gecmeye degmez ama 12. nesil islemciye ileriye donuk olmasi acisindan gecilir. 9. ve 10. nesil olu soket olarak goruluyor su an.

Sorun olmaz.
Teşekkür ederim.

4/8 işlemci almazdım ben sıfırdan bir sistem alıyorsam en az 6/12 tek ve çoklu çekirdek gücü yüksek Ryzen 5 5600 gibi bir işlemci bakın.

Açıkçası Ryzen işlemcilere pek sıcak bakmıyorum ki araştırmalarım performans olarak Intel'in Ryzen'den biraz daha iyi performans aldığını gördüm. İlginiz için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı